bokrecensioner boktips

Väninnan: Rapport från Rosenbad

Författare: Eva Franchell
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9174290401


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Författaren Eva Franchell var medarbetare och nära vän till Anna Lindh och har i fjorton år arbetat på Regeringskansliet.

I sin bok berättar hon om händelser som skakat Sverige och om de internationella toppmötenas ritualer, om små felsteg som fått stora konsekvenser, om att köras över och bjudas in, om rangordningen som märks på allt politikerna gör, om kompromisser och konsekvenser, om presskonferenser och eftersnack. Hon skildrar hur en rad av de senaste decenniernas mest uppmärksammade politiska händelser såg ut från insidan.

Hon berättar om vänskapen med Anna Lindh: om sms:en, julklapparna och de långa diskussionerna på flygresorna världen över. Och om deras sista timmar tillsammans den ödesdigra septemberdagen 2003.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Väninnan: Rapport från Rosenbad :
2009-08-21 14:28
Förvånansvärt färglös och opersonlig redogörelse. Det mesta har vi hört förut.
Betyg 2
2009-11-06 19:22
Med enkelt språk berättad historia. Mycket läsvärd och intressant. Franchell ger sin version av många minnesvärda händelser under de senaste årtionet. Beskrivningarna av politikerna är mycket underhållande och upplysande (?). Hoppas inte allt är sant ! Rekommenderar verkligen denna bok. Modigt av Frachell att beskrva den socialdemokratiska eliten på detta sätt.
Betyg 4
2014-06-11 08:43
Intressant att följa hur toppolitikerna hanterar olika stora händelser som vi andra läser om i medierna, som Göteborgsbranden, 9/11 och tsunamin. Men det känns ytligt och knapphändigt beskrivet och jag hade velat ha mer. (Kanske kommer författaren inte ihåg sånt som ligger långt tillbaka i tiden eller så finns det en annan förklaring.) Mesta behållningen för mig i boken är Franchells situation efter mordet på Lindh. Hur mycket det påverkade hennes tillvaro och på vilket sätt. Det blev en aha-känsla för mig. Lätt att läsa annars och bästa ordet är "kanylhand" - sa väldigt mycket i sammanhanget med den sjuka mamman.
Betyg 3
2014-10-27 19:06
Inget nytt framkommer i denna bok även om det är intressant att följa arbetet i Rosenbad.
Betyg 3
Liknande böcker:
Bortrivna sidor ur his..
 C. Bergström
Undan stormen: Sverige..
 N. Franzén
Finska fjärrpatruller
 L. Saressalo
Nyfiken på naturvin
 M. Nilsson
Vägen till träldom
 F. von Hayek
Grejen med ordföljd
 S. Lövestam
Samma Författare: