bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En hjärtformad ask
Horn
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVålnader

 
Författare: Joe Hill
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
ISBN: 9789113020747
 
Spänning:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vålnader består av 14 berättelser. Gemensamt har de ett osvikligt sinne för detaljer, miljöer och personligheter, alltifrån den klassiska vampyr- eller spökhistorien till ett mer litterärt förvandlingsnummer i berättelserna "Uppblåsbare Art" och "Hör syrsor sjunga". De är också alla, på var sitt sätt, berättelser om mörkret inom oss och utom oss, frambringat av en ytterst begåvad berättare.

Joe Hill, f. 1972, debuterade i bokform med denna prisbelönta berättelsesamling. I Sverige har tidigare En hjärtformad ask (2007) givits ut. Det faktum att Joe Hill är son till Stephen King kan knappast ha undgått någon.

Medelbetyg: 2,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vålnader :


helena2 2009-07-19 12:15
Ja, inte blir man speciellt rädd av att läsa det här. Några av novellerna är helt konstiga och jag fattar ingenting!?!? Rekommenderas inte!
Betyg 2

klingklang 2009-07-25 17:23
Påbörjade denna bok, men kände att det inte var något för mig. Den kändes väldigt tråkig. Det är inte ofta jag inte läser färdigt en bok.
Betyg 1

turkos 2010-01-07 16:09
Jag gav mig fan på att läsa alla noveller. Tyckte inte att någon var bra.
Betyg 1

perfectstrgr 2010-03-05 16:51
Jag har, sedan länge, tyckt att Stephen King's noveller till och med varit bättre än många av hans romaner. Noveller är verkligen ett suveränt format för skräck. Jag vill inte att allting ska få en förklaring! Det är fallet i alldeles för många romaner i genren (se bara på Dean R Koontz). I noveller slängs man rakt in i det mörka och dunkla direkt och sen kan man bli sittande där med en avslutad berättelse och bara vilja ha mer.

Joe Hill visar här att han verkligen kan bli något inom novellskrivandet, precis som sin far. Dessutom har han den goda smaken att inte stanna inom skräckgenren hela tiden. Just min favorithistoria "Uppblåsbare Art" är ett tydligt exempel på det. Snarare är det en barndomsskildring.

Överlag tycker jag att boken förtjänar ett ganska högt betyg eftersom minst tre av novellerna i mina ögon är klara 5:or, redan nämnda Uppblåsbare Art, den härligt mystiska och skrämmande Min Faders Mask och Morris Papplabyrint. I min uppfattning är ingen av de andra novellerna sämre än en 3:a, så totalbetyget blir en 4:a.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vålnader


  Köp boken som film på cdon: