bokrecensioner boktips

Puniska Krigen

Författare: Adrian Goldsworthy
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9185377813


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras

De puniska krigen var kanske de största och mest betydande striderna under hela antiken. Under loppet av drygt hundra år kämpade Rom och Karthago om herraväldet i och runt Medelhavet. En kamp som slutade med att Karthago förintades och dess kultur mer eller mindre försvann. Rom, däremot, växte till den militära supermakt som skulle dominera Europa och norra Afrika under de kommande femhundra åren.

I Puniska krigen redogör historikern Adrian Goldsworthy för de krig som formade västvärlden. Han beskriver förloppen detaljerat och de avgörande slagen har försetts med illustrativa kartor och skisser. Med djupa ämneskunskaper skildrar han de olika krigen: det första (264241 f.Kr.) som huvudsakligen utkämpades på Sicilien, det andra (218202 f.Kr.) där den karthagiska armén leddes av Hannibal och det tredje (149146 f.Kr.) som slutade med Karthagos förstörelse.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Puniska Krigen :
2009-07-18 18:26
Heltäckande skildring om de tre puniska krigen. Detta är ett standardverk inom dessa krig. Författaren skildrar krigen och slagen väldigt detaljerat.
Betyg 4
Liknande böcker:
Blackjack: Take the Mo..
 H. J. Tamburin
Gambling 102 – The Bes..
 M. Shackleford
Fördel adhd
 A. Hansen
Mordet på Gustav III
 D. Harrison
Larmrapporten
 E. Frans
Bankboken
 V. Elliot