bokrecensioner boktips

Slakthuset

Författare: Stuart Macbride
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9185419109


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I ett grått och regnhärjat Aberdeen utbryter paniken ...

För tjugo år sedan lyckades polisen fånga "Slaktaren" - en brutal seriemördare som härjade runtom i landet. Domen upphävdes och Ken Wiseman släpptes senare på fri fot efter tretton år i fängelse.

Startskottet för den mest omfattande människojakten i Aberdeens historia är när en container med kroppsdelar dyker upp i hamnen.

Kriminalinspektör Logan McRae får det synnerligen hett om öronen när han tvingas att lotsa runt en överordnad från Birmingham. Samtidigt blir en av hans kollegor som besatt av jakten och på god väg att få sin karriär förstörd.

När poliserna i det team som en gång grep Wiseman försvinner, en efter en, inser McRae att sanningen inte är så enkel som den ser ut. Den enda sak som är säker är att Aberdeen aldrig kommer att bli sig likt.

Slakthuset är Stuart MacBrides fjärde bok. Han debutroman Kall som granit tilldelades en Barry Award. Översatt till svenska finns även De dödas ljus och Den brustna huden
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Slakthuset :
2009-07-03 23:45
En seriemördare är lös och inte nog med att han slaktar sina offer, han mal ner dem till köttfärs också! Handligen är spännande från början till slut och hela boken är en katt och råtta lek som är väl värd att läsas. Ett måste för den som gillar deckare.
Betyg 5
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber