bokrecensioner boktips

De dödas ljus

Författare: Stuart MacBride
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9185419036


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Beskrivning:


Det är sommar i Granitstaden. Solen skiner, himlen är blå och människor dör ?

En prostituerad kvinna, Rosie Williams, hittas brutalt ihjälslagen i stadens mindre fashionabla kvarter. En dålig inledning på ytterligare en dålig dag för kriminalinspektör Logan McRae. Bara några månader tidigare ansågs han vara Aberdeenpolisens nya stjärnskott. Men vid ett tillslag gick någonting snett och en polis hamnade i koma. Det blev Logan som fick bära hundhuvudet och han omplacerades till den så kallade klantskallegruppen.

Logan McRae är dock inte en polis som ger upp. Han är fast besluten att undvika sin ständigt kedjerökande chef och hennes okonventionella metoder, och det bästa sättet är att lösa fallet snabbare än blixten. Men Rosie Williams är inte den enda som hamnar på bårhuset.

På andra sidan staden bränns sex människor till döds i ett rivningshus. Och trots Logans ansträngningar dröjer det inte länge förrän ytterligare en prostituerad hittas mördad.

Hårdkokt spänning, mörk humor och levande personporträtt kännetecknar Stuart MacBrides kriminalromaner. Skickligt drivs intrigen fram mot den storslagna finalen. Med De dödas ljus befäster MacBride sin ställning som en av den senaste tidens mest intressantaste brittiska spänningsförfattare.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De dödas ljus :
2009-06-20 18:45
Flera prostituerade hittas mördade och Logan McRay får upgiften att leta reda på mördaren. I samma veva så sker en brand som tros vara anlagd. Hänger dessa brott samman eller har McRay att göra med två olika mördare?

Detta är en kriminalhistoria som har allt! McBride är suverän på att skapa verklighetstrogna karaktär och det känns som om läsaren är med i handlingen på ett bildligt sätt. Förmågan att måla upp detaljer gör att alla sinnen stimuleras och snart kan man känna lukten av lik kombinerat med ljudet av människoskrik. Boken ger en längtan för mer; detta är en deckarförfattare på uppgång.
Betyg 5
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber