bokrecensioner boktips

Den brustna huden

Författare: Stuart Macbride
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9185419354


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är en gråkall februari i Granitstaden. Runt hörnet lurar våldet ...

En våldtäktsman lämnar en rad av svårt sargade kvinnor efter sig. Polisassistent Jackie Watson skickas ut för att agera lockbete.

Samtidigt är hennes sambo kriminalinspektör Logan McRae fullt sysselsatt med att försöka identifiera en kropp som dumpats utanför sjukhusets akutmottagning.

Det ser ut som att någon i den lokala bondageklubben tagit i med hårdhandskarna ... Ganska snart dras Logan in i ett gränsland av porrskådisar, sexbutiker och sadomasochism.

Under tiden riktas misstankarna i våldtäktsfallet mot en känd fotbollsspelare, som visar sig ha alibi för överfallen. Men Jackie Watson är övertygad att han är skyldig.

Detta är den fristående uppföljaren till de hyllade Kall som granit och De dödas ljus där vi får följa Logan "Lasarus" McRae. Hårdkokt spänning, mörk humor och levande personporträtt kännetecknar Stuart MacBrides kriminalromaner.Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den brustna huden :
2009-07-01 22:15
Ytterligare en nagelbitande deckare där spänningen är på högsta nivå. Macbride lyckas att fängsla sina läsare samtidigt som han porträtterar huvudkaraktärerna på ett levande sätt. Hans förmåga att på ett målande sätt beskriva personerna så väl som situationerna och miljön gör att det känns som att se på en riktigt bra biofilm. Helt klart en av mina favorit deckarförfattare. Rekommenderas starkt.
Betyg 5
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt