bokrecensioner boktips

Det är bra att fråga

Originaltitel: Det är bra att fråga: om Asperger syndrom och högfungerande autism
Författare: Gunilla Gerland
Genre: Psykologi
Ämnesord: ungdom, autism
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9789144071664


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Barn och ungdomar är olika. Vissa är lite mer olika och kan ha svårt med sådant som att vara med andra i grupp eller att riktigt förstå hur andra ser på saker och hur de tänker. Vissa vill göra allting på sitt eget sätt och vissa är bara intresserade av en enda sak som uppfyller hela deras liv. Många som är speciella på detta sätt har Asperger syndrom eller högfungerande autism.
En viktig liten bok där personer med Aspergers syndrom och alla som har kontakt med dessa personer på ett enkelt sätt får information om funktionshindret. Att vara speciell och annorlunda är ju inget ''fel'' utan kan istället berika samvaron mellan människor.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det är bra att fråga :
2010-03-18 14:01
Jag har all respekt för Gerland, som naturligtvis bättre än andra kan uttala sig om hur det är att ha Aspergers eftersom hon själv har diagnosen. Det här är en väldigt tunn bok som nog är tänkt att nå fram till de som inte orkar läsa den mer omfattande självbiografin En riktig människa. Den är i sin korthet ändå väldigt läsvärd.
Betyg 3
2012-12-14 15:46
Ett litet tunt, lättläst häfte som passar att sätta i händerna på den som kommer i kontakt med dessa särskilda barn. Eller varför inte i barnets egna händer?

Betyg 2
Liknande böcker:
Tysta tårar
 S. Ekvik
Hästpojken
 R. Isaacson
Mera självkänsla
 M. Törnblom