bokrecensioner boktips

Tysta tårar

Författare: Steinar Ekvik
Genre: Psykologi
Ämnesord: filosofi, hälsa, musik, psykologi, religion, kultur, ungdom, död
ISBN: 9789152647103


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vi vill alla vara ett gott stöd för våra barn när livet är svårt. Men ofta känner vi oss osäkra på hur vi ska hantera barns sorg. Frågorna blir då många. Hur öppna kan vi vara mot barnen om det som hänt? Klarar barn av att vara med och se den som dött? Kan man ta med en tvååring på begravning? Hur närmar vi oss barnen om de stänger in sin sorg och inte vill tala om sin förlust?
Barn upplever och förstår mer än vi vuxna ibland tror - även de mycket små barnen. Det är därför viktigt att ta dem på djupaste allvar.

Tysta tårar ger en inblick i barns tankar och upplevelser kring sorg och saknad. Det är en varm och lättläst bok om hur vi tillsammans med barnen kan genomleva tunga tider och hur vi kan hjälpa dem.

Utdrag ur boken:
Det är bättre för såväl vuxna som barn att gå igenom sorgen än att försöka gå runt den.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tysta tårar :
2015-07-16 19:17
Barn påverkas otroligt mycket av anhörigas och andras död. Jag håller med om det som skrivs i den här boken att det ofta är bra om barn är med på anhörigas begravning och också att det är bra att prata med barnen både före och efter om döden.
Det är så lätt att som vuxen att i sin egen sorg glömma bort att barn också sörjer. Steinar Ekvik har genom sitt arbete som präst och i kurser sett mycket som han förmedlar på ett lättfattligt sätt. Boken behövs för att ge synpunkter och erfarenhet av samtal.
Betyg 4
Liknande böcker:
En första bok om kvant..
 G. Grankvist
Att dö
 C. Hitchens
Var inte blyg!
 P. Shaw
Mozarteffekten
 D. Campbell
Mozarteffekten
 D. Campbell
Ta vara på motgångarna
 A. Malmberg