bokrecensioner boktips

Alexander vid världens ände

Originaltitel: Alexandros Il confine del mondo
Författare: Valerio Massimo Manfredi
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789172637146


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sedan Alexander erövrat Mellanöstern och Egypten vänder han sig nu mot perserkungen Darius kärnländer. En efter en faller Österns mytomspunna städer, Darius dödas av sina egna, Alexander utropas till världshärskare och möter sitt öde i den sköna drottning Roxane. Alexander den store (356-323 f Kr) blev kung vid 20 års ålder sedan hans far Filip av Makedonien mördats. Tre år senare hade han krossat den dåtida supermakten Perserriket och dess härskare Darius. Han var en bildskön yngling, hade en utsökt bildning som givits honom av självaste Aristoteles, och var desutom ett militärt geni. Var det möjligt att han var en vanlig dödlig människa och inte en gud

Utdrag ur boken:
Vid världens ände var den sista delen av tre om Alexanders den Store s äventyr. Det är en storslagen bok skriven i modern språk, beskrivande krigiska händelse är ser man framför sig. Alexander känns mycket männsklig trots att han betraktas som Gud av sina soldater. I boken får vi lära känna honom och den tid som han levde i. Vi får även lära känna några av hans modiga soldater som satte sina spår i historien.
Jag älskade varenda en sida i boken och kommer inte glömma den i första taget.

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alexander vid världens ände :
2009-05-31 12:23
Trilogin om Alexander av Valerio Massimo Manfredi börjar svagt. Når toppen i mitten och avslutas i betygskalan någonstans i mitten. Läsupplevelsen är inte unik, men däremot ges en stor och god lärdom. Författaren porträtterar Alexander som en stor man, vilka alla andra man jag efter läst denna trilogi, inte kommer i närheten av hans storhet.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken