bokrecensioner boktips

Alexander ödets son

Originaltitel: Alexandros- il figlio del sogno
Författare: Valerio Massimo Manfredi
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789172635289


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ödets son, den första delen i Valerio Massimo Manfredis storslagna r omantrilogi om Alexander den store (356?323 f Kr), skildras de dramati ska omständigheterna kring Alexanders födelse. Hans lidelsefulla mor O lympias och hans mäktige far Filip II av Makedonien stakade tidigt ut hans bana, och hans karismatiska ledaregenskaper gjorde honom snart ti ll den märkvärdigaste fältherre världen skådat. Vid tjugo års ålder ha de han ärvt kungatronen och inledde sitt fälttåg mot det mäktiga Perse rriket.Trilogin Alexander består av delarna Ödets son, Ammons spådom o ch Vid världens ände, och bildar underlag till den storfilm om Alexand er som nu produceras av Dino De Laurentiis, regisseras av Baz Luhrmann och där Leonardo DiCaprio spelar Alexander.

Utdrag ur boken:
Du och jag måste svära en helig ed och besvärja himlen och jorden att bli våra vittnen: vi måste lova att fortsätt- jag mot öster och du mot väster-och vi får inte stanna upp förrän vi når det allomfattande havets stränder. Och vi måste svära att om en av oss stupar på vägen, då intar den andre hans plats och fortsätter med uppdraget.Min vän,vi drar båda ut i krig utan att ha någon arvinge och därför ska vi ärva varandra.
Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alexander ödets son :
2009-04-24 12:39
I Ödets son, den första delen i Valerio Massimo Manfredis storslagna romantrilogi om Alexander den store (356-323 f Kr), skildras de dramatiska omständigheterna kring Alexanders födelse. Hans lidelsefulla mor Olympias och hans mäktige far Filip II av Makedonien stakade tidigt ut hans bana, och hans karismatiska ledaregenskaper gjorde honom snart till den märkvärdigaste fältherre världen skådat. Vid tjugo års ålder hade han ärvt kungatronen och inledde sitt fälttåg mot det mäktiga Perserriket.
Detta är ett storslaget äventyr, skrivet på ett levande och målande stil. Som i alla andra böcker skrivna av Valerio Massimo Manfredi är det en bok full av hjältemod, maskulinitet , blod svett och tårar.
Betyg 5
2009-05-31 12:22
Trilogin om Alexander av Valerio Massimo Manfredi börjar svagt. Når toppen i mitten och avslutas i betygskalan någonstans i mitten. Läsupplevelsen är inte unik, men däremot ges en stor och god lärdom. Författaren porträtterar Alexander som en stor man, vilka alla andra man jag efter läst denna trilogi, inte kommer i närheten av hans storhet.
Betyg 2
2010-04-20 14:21
Är du intresserad av historia? LÄS! :) Helt underbara böcker (boken är en triologi).
Betyg 5
2011-06-30 14:07
Riktig skräplitteratur. Manfredi får en intressant person att verka tämligen ointressant.
Betyg 2
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken