bokrecensioner boktips

Alexander Ammons Spådom

Originaltitel: Alexandros-Le Sabbie Di Amon
Författare: Valerio Massimo Manfredi
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789172635791


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Myterna om Alexander den stores skönhet, bildning och begåvning är otaliga. I del två av denna mäktiga trilogi börjar han lägga under sig perserkungen Darius lydländer i Mindre Asien och Mellanöstern. Han befriar Egypten och i Siwa-oasen uttalar oraklet en ödesmättad spådom
I den andra delen av den mäktiga romantrilogin om Alexander den store börjar han lägga under sig perserkungen Darius lydländer i Mindre Asien och Mellanöstern. Fästningarna Tyros och Gaza faller, han befriar Egypten och i Siwa-oasen uttalar oraklet en ödesmättad spådom

Utdrag ur boken:
Eumolpos hade inget val utan klev fram och tittade ner. De få tuggorna han lyckades svälja vände sig i magen och han blev askgrå i ansiktet. Hans budbärare var upphängd naken i armarna i en stång och man hade flått långa remsor av hans hud som nu hängde ner från kroppen så att de blodiga musklerna syntes. På en del ställen var han skinnflådd så djupt att skelettet stack fram och testiklarna var avskurna och hängde runt halsen som ett groteskt halsband. Mannen visade inga tecken på liv.
'Han berättade', förklarade Ariobarzanes oberört.

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alexander Ammons Spådom :
2009-04-30 21:36
Andra delen av trilogin om Alexanders den storas liv är lika bra som den första, skillnaden är den att Ammons Spådom handlar mycket om krig eftersom den beskriver tiden då kung Filip är död, Alexander har tagit över makten i Makedonien och börjar lägga under sig Asien ända upp till Egypten. Detta är en riktigt spänande bok samtidigt som den är lärorik, ett stort äventyr väntar de som ger sig på denna fantastiska triologin.
Betyg 4
2009-05-31 12:22
Trilogin om Alexander av Valerio Massimo Manfredi börjar svagt. Når toppen i mitten och avslutas i betygskalan någonstans i mitten. Läsupplevelsen är inte unik, men däremot ges en stor och god lärdom. Författaren porträtterar Alexander som en stor man, vilka alla andra man jag efter läst denna trilogi, inte kommer i närheten av hans storhet.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff