bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ett magiskt misstag
Expert på att rodna
Flyga Högt
Kattskorpor
Som om ingenting
Syskonkärlek
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRäcker det om jag älskar dig?

 
Författare: Katarina von Bredow
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, kärlek, ungdom
ISBN: 9129668018
 
Spänning:  2
Romantik:  6
Humor:  2
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


19-åriga Fanny är mitt uppe i sin första "riktiga" relation. Hon bor ännu hemma hos sin mamma, men hennes pojkvän Johan har en egen lägenhet, en etta. Fanny bor mest hos honom, allt är perfekt, men en dag märker hon att det är något som inte stämmer. Hon vill så gärna tro att de skulle "leva lyckliga i alla sina dagar". Men hur ser det ut i verkligheten?

Utdrag ur boken:
-Jag gillar ju dig, mumlar han i mitt öra. Det vet du väl?
-Gillar?
-Älskar då? Är det bättre? Blir du nöjd då?


Medelbetyg: 3,79 (14 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Räcker det om jag älskar dig? :


elina 2009-03-30 21:12
Jo, den är väl ganska så bra. Men den berör mig inte, den känns ganska så ytlig. Nej... inte ytlig. Men inte djup.
Avslutet känns lite utdraget och det allra sista ordet irriterade mig.
Betyg 3

Zaletti 2009-04-01 20:49
Nästintill perfekt!
Betyg 4

böcker 2009-04-29 22:17
Jag kunde knappt sluta läsa fast vi var och hälsade på nåra vänner i östersund. Den slutade på ett annorlunda men bra sätt. Helt klart värd att bläddra igenom.:P
Betyg 4

bookfreak- 2009-05-03 12:00
Bra bok så som Katarinas andra böcker .

FASIM001 2009-08-05 22:36
Det här är -eller var- min första bok av Katarina Von Bredow som jag har läst, och jag tyckte JÄTTE MYCKET om den!!!! Man blev både arg och ledsen när man läste den, och framför allt berörd!
Katarina Von Bredow,du skriver värkligen HELT FANTASTISKT! Man fastnade i boken,och kunde bara inte sluta att läsa den!! Slutet kanske var sådär,men annars var allt JÄTTE BRA!!!!!!! Varför jag tycker att slutet var "sådär" var för att det blev så sorgligt:( men det är nog bara jag som är lite fånig och gillar när det slutar "lyckligt" i alla berättelser,vilket det inte alltid gör.Äch, boken VAR JÄTTE BRA!!! Punkt slut! LÄS DEN!
Betyg 5

Cinderella 2010-05-07 20:49
Jag orkade inte ens läsa klart den. Den var så utdragen, fanny och johan är tsm, men johan är otrogen med sanna, fannys mamma är alkolist och hamnar på sjukhuset och blablablabla ... Den är tråkig tkr jag
Betyg 1

HaQaW 2010-06-17 09:31
Samma historia i olika skepnader. Jag är trött på det nu! Och den här boken var ännu sämre än vanligt. Tyvärr, bara en tvåa.
Betyg 2

atilda__96 2010-07-26 00:06
Så bra bok. Man känner igen sig i Fannys ovisshet. Man blir så arg på Johan när han inte verkar bry sig om Fanny. Egentligen är det nog vanligt att man vänder sig till lärare. Som man tror man kan lita på.
Betyg 5

peanut 2010-09-15 23:32
Första boken som jag läser av Von Bredow och med ens var jag fast, jag släppte inte boken från mig och det var inet nödvändigtvis för att handlingen var fängslande utan mest därför att sättet hon skriver på tränger genom huden och går ända in i själen. Aldrig förr har jag sett en ungdomsbok med sådan passion och starka ord.

Handlingen i sig är helt ok och man blir liksom chockad ibland och man ifrägasätter och man fortsätter att läsa för att man vill veta och jag rekomenderar den starkt men jag tror att jag nog mest rekomenderar pågrundav HUR hon skriver. Just denna boken är ett tydligt exempel på hennes utmärkta skrivaförmåga.
Betyg 4

emme 2010-10-02 18:13
Dern hade fått en fyra av mig om det inte hade handlat så överdrivet mycket om mammans problem. Hon tog ju nästan upp halva boken, vilket jag inte uppskattade. Men en hög trea :)
Betyg 3

starshine 2010-11-19 19:12
Boken handlar om Fanny som är tillsammans med den perfekte Johan och allting är perfekt, underbart, aw. Förutom att Fannys mamma är alkoholist, så leker livet, helt enkelt. Plötsligt splittras Fannys värld i tusen bitar; pojkvännen är otrogen och mamman läggs in på sjukhus. Då finns den snygge so-läraren Finn till hands och allting löser sig.

Man stör sig på att Fanny inte gör slut med svinet Johan från början. Hur korkad får man vara, liksom? Men samtidigt, så visar boken att det inte är så lätt att släppa taget.
Boken är lättläst och språket är enkelt och flytande.
Boken är inte dålig, men inte heller bra.
Betyg 3

Marre 2010-12-25 15:09
Ahhhhh!!! Den här är en av hennes bästa, den har jag läsa måånga gånger.
Betyg 4

Samson 2011-04-07 20:11
Super bra bok! Boken rörde upp många känslor, och jag kunde verkligen leva mig in i Fannys situation. Katarina Von Bredow är en av de bästa författarna!
Betyg 5

Yo2bosh 2013-04-05 16:34
Boken utspelar sig under sista terminen i trean på gymnasiet, som möter vi den 19 åringen Fanny, och det är Fanny själv som i jag form skildrar denna för henne så turbulenta period.
Mamman som lever själv med Fanny sedan 15 år tillbaka dricker för mycket och en dag hittar Fanny henne på golvet livlös och ringer 112 Alkoholförgiftning. Fanny vill skydda sin mamma och försöker hålla en snygg fasad mot omvärlden. Därmed tvingas hon till en rad mer eller mindre vita lögner och sviker både pojkvännen och bästa väninna. Det är inte bara Fannys ensamstående mamma utan med hennes otrogne pojkvän som har älskat med en annan tjej trots att han säger till Fanny att han träffar sin vän på söndagar.

I Räcker det om jag älskar dig? har Katarina von Bredow upptäckt en tonåringstjejens som har stor sårbarheter, och ändå föregår både situationen, mammans drickande och förhållande med pojkvännen, och plötsligt ser hon samhällskunskaps lärare som bistå vid henne ingen annan, och den problematiken är också påtaglig intressantare blev attraktionen mellan lärare och eleven.

Katarina har gjord en kändis bok som fick att alla ungdomar bli intresserad av denna bok och till och med man ska inte tro på vem som helst även om det är din mamma. Här är det framför allt relationen mellan lärare och Fanny som är svårt att hålla sig till eftersom det är hennes lärare. Hon dumbar sin pojkvän, eftersom hon är lyckligare än när hon var med den otrogne och Johan.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Räcker det om jag älskar dig?


  Köp boken som film på cdon: