bokrecensioner boktips

Som om ingenting

Författare: Katarina von Bredow
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, kärlek
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789129669565


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elin är förälskad i sin bästa väninnas pappa. Hon kämpar emot. Det här får inte hända. Men det händer i alla fall. Paul är inte längre bara Tessas pappa. Han är Paul. Utan sammanhang. En solitär. Undrande ser hon på de andra vuxna i sitt liv. Vilka är de egentligen?

Utdrag ur boken:
Jag stod inte ut med lakrisbåtarna, säger jag. Kom in!
Medelbetyg: 3,35 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Som om ingenting :
2006-10-09 14:11
Det var en någorlunda bra bok. Man kan läsa den om man inte har något annat att göra. Men jag tyckte att det fattades något.
Betyg 2
2006-10-11 09:17
Bra bok men den hade ett litet för bra slut. Man fick inte veta vad som händer, om Tessa får reda på alltihop och hur hon reagerar på det. jag ville också veta vad som händer med elin efter att hon har flyttat till sthlm.
Betyg 3
2007-04-11 10:30
Jag gillar den och läste om den några gånger.
Betyg 4
2007-06-15 16:09
Det var nån som skrev att man kan läsa den här boken om man inte har något att göra, det håller jag verkligen med om.
Det händer inte speciellt mycket i boken och det gör att den blir tråkig. Och så skulle jag vilja veta mer om Elins framtid.
Jag tycker inte att slutet var bra.
Betyg 2
2008-12-30 23:54
Precis som de flesta Bredow böckerna handlar det om förbjuden kärlek. Jag gillar hennes böcker väldigt mycket, men den här är nog den sämsta av de som jag har läst tyvärr. Ändå är den helt okej som sysselsättning :)
Betyg 3
2009-03-29 21:26
Ja, jag gillar den här boken. Men lite för kort, och slutet är abrupt. Vad hände sen?
Men det är fina och levande beskrivingar som målar upp en klar bild hela situationen.
Betyg 3
2009-08-11 18:44
Boken var bra,men handlingen var sådär.Den var ganska sorglig och allt i den var igentligen lite konstigt.Te.x att Elin inte upptäcker sin kompis pappa för än nu,när hon har känt honom i hela sitt liv.
Slutet i boken var tyvärr inte heller så bra.
Det var definitivt inte en av Katarinas bästa böcker.
Betyg 3
2009-12-29 22:32
I många av Katarina von Bredows böcker har jag blivit väldigt tagen av själva kärleksrelationen. I den här boken blir jag inte alls tilltalad av kärleken mellan Elin och Paul och kan inte säga att jag tycker att författaren har nått fram riktigt med vad hon vill säga. Men istället blev jag väldigt berörd av Elins relation till sin bror och det gör berättelsen mycket fin. Annars var den ganska tråkig och händelsefattig.

Om du behöver ett trevligt boktips för tidsfördriv så är det här ett bra alternativ.
Betyg 3
2010-04-26 09:22
Som om ingenting

Elin beckman är 19 är gammal och har ett intresse för lyrik. Hennes dröm är att bli författare medan hennes pappa tycker att det inte är något att försörja sig på som vuxen.
En dag bestämmer hon sig för att börja i en studiecirkel,där dem lär ut olika knep om lyrikens underbara värld. Det är då hon möter honom,mannen som hon inte trodde hon skulle träffa på just detta sätt. Mannen som hade lika stort intresse för lyrik som hon hade. Han som aldrig hade medverkat i hennes tankar, blev nu hennes huvudperson. Han var alltså mannen med stort M. Men problemet var bara att han var pappa till Elins bästa vän,Tessan.


Boken är skriven men lekfulla ord och efter som huvudpersonen i boken är intresserad och skriver mycket lyrik,kopplades detta samman med saker hon skriver och säger i boken.
ex.
”Jag önskar att jag kunde smyga mig in i Pauls hjärta,som en hacker i en datacentral,sudda ut gårdagen och låtsats att inget hänt.”

”Nu har verkligheten rest sina gråa murar omkring mig....”


Förbjuden kärlek är något alla blir intresserade av, fast det varken är lätt att erkänna det eller försvara det. Förbjuden kärlek är något Katarina von Bredow ofta skriver om i sina böcker. Katarina von Bredow har varit yrkesverksam författare sedan 1991,då hon debuterade med sin ungdomsroman ”syskonkärlek”. Efter det har ytterligare sju ungdomsromaner kommit ut. Romanerna hon har skrivit har väckt stor entusiasm hos både läsare och recensenter.Även två av hennes böcker har blivit belönade med var sin förstaplats i bokjuryns landsomfattande omröstning 2004 och 2007.


Boken (som om ingenting)ger en blick om hur man kan känna av att vara ung och kär, men även vara vuxen som redan har ett ”perfekt liv” som sedan bryts samman av förbjuden kärlek. Kärlek är alltså något underbart men även något farligt och förkrossande. Som Elin sa
”Jag kanske inte alls är kär.Jag kanske bara har cancer, eller så. Det finns det mediciner mot,så jag kan bli frisk”


Jag tycker att Katarinas språk är lättläst och intressant, hennes böcker vid min sida gör att jag varken kan somna eller sluta läsa. Detta har gjort att jag som inte älskar att läsa,gärna sätter mig ute med en kopp te och bara njuter med hennes böcker i min hand. Därför rekommenderar jag verkligen hennes böcker till ungdomar som är intresserade att läsa om olycklig kärlek,funderingar och mycket annat som händer under en tonårings liv.

Om du är intresserad att läsa mer om författaren eller om hennes böcker får du gärna ta kontakt med Katarina själv eller gå in på hennes blogg!


http://www.katarinavonbredow.se/blogg/
http://www.katarinavonbredow.se/kontakt.html
Betyg 4
2010-06-17 09:38
Samma uttjatade historia om den omöjliga kärleken.. Det här blir bara tråååkigare och tråååkigare... En 2a..
Betyg 2
2010-09-15 23:33
En bästa kompis som har en sexuell relation till fadern som gifte sig sig innan hon ens var född, hur kan man inte fastna?!
Åter igen visar Von Bredow en verklighet som finns men som många förnekar, som inte bör hända därför att det anses vara onormalt och äckligt, rent av barnarov men i böckernas värld kan allt hända och återigen leverar Von Bredow.

Betyg 4
2010-12-25 15:11
Den var absolut läsvärd men inte hennes bästa. jag beundrar dock Von Bredows sätt att skriva.
Betyg 3
2011-04-19 10:21
Inte Katarina von Bredows bästa bok men klart läsvärd. Jag är inne i en Katarina von Bredow våg och har just läst alla hennes böcker, alla är bra men Syskonkärlek är bäst. Börja inte med den då blir ni besvikna på de andra.
Betyg 3
2019-05-20 14:34
Jag måste stå tills svars för den här boken eftersom den har fått så negativa recensioner. Bokens slut är ett öppet slut. Och det är därför hela boken är så bra! Allt man byggt upp och trott och hoppats på dör i slutet. Det är det som lämnar en känsla kvar hos läsaren.

Dock kan jag berätta hur det slutar eftersom jag tog kontakt med Katarina;)
Det träffas aldrig mer och Paul bor kvar i samma hus med samma fru. mer säger jag inte.

Jag har läst den här boken kanske 15 gånger, då den får mig att känna samma saker varje gång. En otroligt stark kärlek mellan två personer som inte går att fullfölja. Elins kärlek till Paul är förfärlig. Hon älskar honom mer än sig själv. Du kommer vara trasig när du är färdig.

Gå fullt in i boken så blir den bäst är mitt tips!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Som om ingenting
Liknande böcker:
Kom hit
 J. Wickholm
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström