bokrecensioner boktips

Flyga Högt

Författare: Katarina von Bredow
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789129675627


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör precis tvärtom.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flyga Högt :
2012-01-05 19:24
Jag tänkte direkt på boken TUSEN GÅNGER STARKARE när jag läste om handling på baksidan och även när jag hade läst hundra sidor (ca 320 sidor). Liksom att båda böckerna har en ny riktigt stark tjej i klassen och att allt ändras. Tyckte också att den va lite lik hennes bok från 2005 HUR KÄR FÅR MAN BLIR? Just det att dom e flera kompisar och hon blir kär i flera och allt de där, även om jag tycker att det var Mer vänskapsbok eller va man kan säga än en kärleksbok.
Boken utspelar sig verkligen nutid, Me tänkte på att dom nämner Facebook och msn så mycket. Tycker att boken var ANTINGEN riktigt bra eller väldigt trög. Inget emellan liksom... Och som det stod på baksidan, att hon måste välja mellan kompis och kärlek, tycker jag inte stämde alls. I så fall att hon alltid måste välja mellan på olika val eller något liknade. Men den var ändå helt ok. Eller nej.. Den var bra!
Betyg 4
2014-08-04 16:36
Vendela går i nian. De osynliga reglerna och den givna rangordningen i klassen är ordnad sen länge. Då dyker plötsligt Silja upp, en ny tjej i klassen och plötsligt är inget längre som det ska.

Tonåringar och relationer. Hög igenkännande faktor.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flyga Högt
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud