bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag återvänder aldrig
Liknande böcker:
Mensa Guide to Casino..
 A. Brisman
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUtvägen

 
Författare: Georg Klein
Genre: Fakta
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9100554243
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I "Den gudomliga komedin" öppnar sig en väg för Dante genom den öde skogen som slutligen leder till Paradiset. Men vad gör vi idag som ämdliga biologiska varelser när vi finner oss vilse i det moderna samhället?
I sin fascinerande och gripande nya bok försöker Georg Klein besvara den frågan genom att berätta om tre människor som han kommit nära. En av dem stroider på flera av andra världskrigets fronter och sjunker djupt ner i nazistiska och kommunistiska fängelser, men blir sedan framgångsrik affärsman i Väst. Den andre använder sin exceptionella vetenskapliga begåvning för att fly det konventionella livet och dess torftighet. Den tredje, Georg Kleins farbror, förlorar hela sin familj i Förintelsen men förmår leva vidare genom meningsfullt arbete för andra i sin hemby.
De här tre männen är sinsemellan helt olika, men de har någonting helt väsentligt gemensamt som intresserar Georg Klein djupt. Undan ledan och sorgen väljer de alla det aktiva engagemanget - de söker sådana utmanande uppgifter som tar dem maximalt i anspråk och åtminstone för en tid befriar dem från det förflutna och låter dem leva här och nu.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Utvägen :


helix 2008-10-12 12:23
"Utvägen" är för mig en samling ojämna essäer. Inte så att det finns intressanta och ointressanta essäer, snarare är delar av alla intressanta, andra delar tråkiga. Men jag tycker jag lär mig av det han berättar.
Några frågor har jag dock... En essä handlar om Kleins vän Carlton Gajdusek och hans utforskning av "naturfolk". En del detaljerade beskrivningar ger sig Klein in på, han beskriver hur männen umgås och hur viktigt den inbördes hirarkin är bl a. Men inte ett ord om hur kvinnorna lever i dessa samhällen.. Hur kan det vara så tyst. Ingenting?

Essän om "flow" känns först lite new age (något av det värsta jag vet), men den tar sig och Klein beskriver fenomenet på ett vetenskapligt trovärdigt sätt, faktiskt. Jag är nöjd.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Utvägen


  Köp boken som film på cdon: