bokrecensioner boktips

Sierra madres skatt

Författare: B Traven
Genre: Roman
Ämnesord: Äventyr


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En äventyrsroman om tre fattiga män, som efter mkt om och men börjar sina liv som guldletare i Sierra Madres berg. Handlar om guld, girighet och människans natur när den är som sämst.

Utdrag ur boken:
Utan att de själva vetat, hur det gått till, hade de fått fram ett högst egenartat sätt att samtala med varandra. En främling skulle inte ha förstått ett ord.
De hade exempelvis byggt ett vattenuppfordringsverk. Med hjälp av ett primitivt vindspel, som drogs av en åsna, sattes verket i rörelse, och så sögs vattnet in i rännan, från vilken det rann ner i vaskpannorna, där de vaskade sanden. Eftersom det var ett lätt arbete att sköta vindspelet hade Howard fått ta hand om det. I början hade man ropat:
- Howard, slå på vattnet, vi har kommit så långt nu.
Hela detta långa uttryck hade så småningom reducerats till "slåpva". Detta ord "slåpva" hade till slut kommit att beteckna vatten överhuvudtaget, därför att det var kortare och lättare att säga än "vatten". Till och med när det var fråga om vatten att koka kaffe på eller att dricka, sade man helt enkelt "slåpel", vilket skulle betyda "står vattnet på elden?".

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sierra madres skatt :
2003-10-21 18:56
Var ett tag sen jag läste den här boken, men jag kommer ihåg att den va bra. Handlingen utspelar sig till största delen när Howard och hans två vänner vaskar guld i mexicos berg. De möter indianer och banditer, men främst handlar boken nog om personliga relationer och olika synsätt angående diverse ting.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sierra madres skatt
Liknande böcker:
Bortom horisonten
 J. Hilton
Båten
 L. Lundberg
Elizabeth
 L. Pearse
Mörk sol
 K. Branzell
Dagarnas karta
 R. Riggs