bokrecensioner boktips

Vild en vandring till mig själv

Författare: Cheryl Strayed
Genre: Roman
Ämnesord: depression, spänning, äventyr
ISBN: 9789175032917


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Cheryl Strayed är tjugotvå år rasar hennes liv samman. Hennes mamma, som bara är drygt fyrtio år gammal, insjuknar oväntat i en agressiv cancer och avlider hastigt. Hennes ursprungsfamilj, brodern, styvfadern, splittras och tappar sakta men säkert kontakten. Cheryl flyr vardagen och sin man, inleder affärer med en rad olika män varav en är narkoman och snart går också hon på heroin. Hennes äktenskap kraschar naturligtvis. På några få år har hon förlorat allt. Framför allt tron på sig själv. Men någonstans i en spiral som bara pekar neråt föds idéen om att under tre månader lämna allt och ge sig ut på en vandring från Mexiko till den kanadensiska gränsen. Leden heter Pacific Crest Trail, är knappast mer än ett streck på kartan och verkligen ingenting för amatörer. Vild handlar om denna livsavgörande färd. Cheryl går ensam genom snö och öknar, i för små kängor och med för tung ryggsäck, och möter skallerormar, björn och andra vandrare - de som blir vänner för livet, och de som vill utnyttja att hon är en ensam kvinna. Hon begår alla fel man kan tänka sig, men lär sig av misstagen och långsamt mognar insikten om att hon nog kan börja tycka om sig själv igen.
Mot alla odds kämpar Strayed på under den hundra dagar långa vandringen som först bryter ned henne, men gör henne starkare och slutligen hel igen. Vild är en drabbande skildring av en ung kvinnas kamp med sig själv.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vild en vandring till mig själv :
2023-04-24 06:51
En jätte fin bok om självutveckling. Boken beskriver hur lätt det är atr gå vilse i sig själv när man genomgåe en svår period i livet. Jätte fint skrivet, den delen som handlde om Cheryls förlust av sin mamma var känslosamt skrivet och berörde mig på djupet. Jag grät medsn jag läste och författaren fick mig att känna och se allt utspelas framför mig. Författaren har lyckats att med denna vok inte bara bearbeta och rena sina känslorvutan även sina läsares. Jag är glad över att ha fått denna lilla pärla i min hand
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vild en vandring till mig själv
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
Pissråtta
 D. Renklint
En saga
 S. King
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher