bokrecensioner boktips

Trollkritan

Författare: Zinken Hopp
Genre: Barnbok


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Zinken Hopp, det låter skojigt, eller hur? Det är ett norskt namn, och så heter hon, som har skrivit den här boken. Dom som känner henne väl, säger bara Zinken, och det kan du nog också göra. Hon har tre barn själv, som är ungefär lika gamla som du och dina syskon. Hon har varit på många ställen och pratat med många, många barn. Så du förstår att hon är en trevlig dam, och inte bara snäll och rar att se på. Här ser du en bild av henne.
Nu är hon väldigt spänd på om du kommer att tycka om vad hon berättar om den konstiga trollkritan och om allt som hände Jon och Sofus. I boken finns ett troll, som heter Komle och en kung, som heter Per den stygge och en snäll farmor och en underlig grotta och en papegoja och en krokodil och en uggla, som heter Anna Susanna både framlänges och baklänges. Men allt det där och mycket mer kommer du att få se själv, när du läser boken. Han som har ritat alla teckningarna heter Malvin Neset, och han har sett allting själv, så du kan förstå, att det är riktigt gjort.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trollkritan :
2008-06-19 21:46
En häxa tappar en krita på gatan som hittas av en pojke, Jon. Jon tycker att kritan ser ut som en alldeles vanlig krita och tar den med sig. På ett grönmålat plank ritar han en pojke som besynnerligt nog genast blir levande, hoppar rätt ut från planket och säger:”Goddag, jag heter Sofus.” I boken får vi följa de båda pojkarna och de äventyr trollkritan tar dem med på. De träffar bla annat på en krokodil, en snäll farmor, trollet Komle och en uggla som heter Anna Susanna både framlänges och baklänges.

Mitt exemplar av boken är både gammalt och slitet och ramlar nästan i småbitar medan vi läser. Historien är smårolig och underhållande även för vuxna. Passar mycket bra som högläsningsbok.

6-åringens kommentar: Jättebra
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Trollkritan
Liknande böcker:
Mittvinter
 L. Landström
Konstiga djur
 L. Olsson
Morgans kafé
 E. Jacobson
Försvinn dumma natt
 K. Persson
Den mystiska bulan
 L. Landström
Ingenting är omöjligt..
 E. Lindström
Treo, Enis och en till
 M. Nilsson Thore
Piggor och suggor
 L. Landström