bokrecensioner boktips

Hur man botar en fanatiker

Originaltitel: How to Cure a Fanatic
Författare: Amos Oz
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, krig, politik, hälsa, mord, psykologi, humor, religion, historia, kultur, framtid
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9146216553


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Hur uppstår fanatism?
Hur tänker egentligen en fanatiker?
Kan en sådan människa påverkas?
Är vi fanatiker lite till mans?
Hur botar man sin egen fanatism?

Den israeliske författaren Amos Oz skriver i ''Hur man botar en fanatiker'' bland annat om fanatismens natur, om vem som blir fanatiker och vad man kan göra för att bemöta och bekämpa fanatismen. Med skärpa och humor diskuterar han olika sidor av den snabbt växande fanatismen runtom i världen''

Utdrag ur boken:
Och pojken förstår att kvinnor varken har horn eller svans, vilket är en nästan lika chockerande uppenbarelse för honom som upptäckten att britterna eller araberna inte har horn eller svans.
Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hur man botar en fanatiker :
2008-04-15 20:24
Amos Oz delger sina erfarenheter och tankar kring fanatismen samt Israel/Palestina-konflikten. Detta gör han på ett mycket bra sätt, utan att det blir för svårt eller tråkigt. Med ett lätt språk och med humor får han mig som läsare att bli intresserad av både politik och fanatismens natur, något som kan vara ganska svårt då det lätt kan bli trist. Oz lyckas dock att hålla mig mer eller mindre intresserad av ämnet hela boken igenom och därför får den en fyra.
Betyg 4
2012-03-24 08:04
Detta känns som en viktig liten bok. Amos Oz framför åsikter som är värda att begrunda. Han ansåg då 2006 att det viktigaste var att få fram en tvåstatslösning för Israel - Palestina. Han poängterar också att det inte finns något rätt eller fel, svart eller vitt utan att alla kan ha rätt. Han tror också att när väl allt är klart så kommer israeler och palestinier kunna samlas vid kaffebordet.
Amos Oz säger sig i princip, med glimten i ögat, ha uppfunnit medlet mot fanatism. Humor. En människa med humor kan inte bli fanatiker.
En liten skrift väl värd att läsa. Den som har läst "En berättelse om kärlek och mörker" kommer att känna igen sig. Men det kan vara bra med en kort resumé ibland.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hur man botar en fanatiker