bokrecensioner boktips

Äcklig

Författare: Constance Briscoe
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9171308776


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora, sa mamma och dunkade mitt huvud mot dörren. Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont. Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie. Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; Äcklig är Constance Briscoes historia.

Medelbetyg: 3,36 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Äcklig :
2008-04-07 19:22
Boken var en av dom bästa jag läst.
Boken handlar om en flicka som blir både fysiskt och psykiskt misshandlad av sin mor. Hon berättar hemska händelser i hennes liv men också dom små "lycko stunderna" hon hade. Man följer flickan från Barn till vuxen. vissa stunder i boken ville man bara gråta av allt flickan blev tvungen att göra och allt hon blev utsatt för.
Den här boken får dom flesta att förstå att allt går bara man vill !!
jättebra bok som är värd att läsa.
Betyg 4
2008-05-18 13:12
Hmm, tyvärr så tycker jag inte att den den är så bra. Sedan "Pojken som kallades det" kom har det skrivits mängder med böcker om människor som haft en svår uppväxt. Den ena historien är värre än den andra. Det blir för mycket helt enkelt.
Rekommenderas inte.
Betyg 2
2008-08-24 15:28
Det är en av dessa hemska böcker som skildrar barn i deras helvete.
Det som gör boken extra intressant är att det handlar om en tjej.
Dom flesta böcker handlar om pojkar.Boken är lika bra som böckerna
om David.Det är starkt av henne att överleva.
Betyg 5
2010-02-15 23:50
Den här boken är så fruktansvärd att man önskar att någon har hittat på alltihop. Vad hade man inte velat göra mot den här hemska mamman om man mött henne?! Jag var arg och ledsen i stort sett hela boken igenom. Helt klart värd att läsa!
Betyg 4
2010-03-20 11:09
Ganska tjatig bok, en enda lång uppräkning med exempel på hur elak hennes mamma varit. De första 4/5 av boken var mest hemsk och gav inte speciellt mycket, men den sista femtedelen tyckte jag var mer intressant, så det tar sig på slutet.
Betyg 2
2010-12-29 23:00
Inte den bästa självbiografi jag har läst, tröttnade ganska snabbt. Den nådde inte mina förväntningar.
Betyg 3
2012-07-15 13:27
En riktigt bra bok! Helt beroendeframkallande. Den är den hemskaste bok jag läst! På bokens baksida står det att hon var tretton år när hennes mamma flyttade ut och lämnade henne. Hon var fjorton år då. Hon blev och ville inte bli en domare, hon blev och ville bli en advokat.

En riktigt bra bok!
Betyg 5
2012-10-31 10:30
Visst är det en hemskt och tragisk uppväxt Constance har haft oc h att det finna barn som växer upp under sådana hemska förhållande är ofattbart men som bok är det tyvärr ingen märkvärdig historia . Antagligen för att det finns redan så många böcker som handlar om stackars barn och deras gryma föräldrar . Jag upplevde äcklig som tjatig och fast det inte är någon tjock bok så upprepades så mycket i den att jag upplevde att boken aldrig tog slut.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Äcklig
Liknande böcker:
Kodnamn PAM
 P. Malm
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
Agent Sonya : älskarin..
 B. Macintyre
Positiva minnen av fra..
 N. Bergstrand
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
Fallet
 A. Heberlein
Tjur på retur
 K. Moraeus
Kodnamn Onkel : den kv..
 E. Schwarze
Samma Författare: