bokrecensioner boktips

Dödens änglar

Originaltitel: Angels Of Death
Författare: William Marsden & Julian Sher
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137133306


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Så blev Hells Angels fruktade världens över
Dödens änglar är historien om hur Hells Angels gått från att vara ett gäng utstötta, men ?frihetsälskande? outsiders på motorcykel i Kalifornien på 50-talet, till att bli USA:s största kriminella exportvara. Om hur de blev ett av världens mest sofistikerade och fruktade kriminella nätverk. Idag finns det cirka 2 500 fullvärdiga Hells Angelsmedlemmar i 25 länder. Och om hur de inspirerat och stått som förebilder för en global, starkt hierarkisk mc-gängskultur.Fakta lika spännande som en thriller
Hur har HA kunnat expandera så kraftigt? Varför lyckas polisen endast undantagsvis stoppa dem? Varför ansluter man sig till en sådan organisation där utträde kan betyda döden? De grävande journalisterna William Marsden och Julian Sher har skrivit en viktig och modig bok. För första gången har polisutredningar ställts samman från USA, Canada, Australien, Holland och Skandinavien och resultatet har blivit en extrem berättelse om droghandel, utpressning, rån, våld, starka hierarkier, högerextremism och hat.
Författarna har intervjuat poliser som levt som infiltratörer inne i organisationen. Här berättar de för första gången öppet om verkligheten innanför och skräcken de upplevde. Dödens änglar är en fascinerande men skrämmande skildring av en sluten värld med helt egen moral, lagar och regler.
?En skarp analys av varför denna mc-organisation blivit en besvärande angelägenhet för oss alla, från tonårsmamman i förorten till finansmäklaren inne i stan?, skriver National Post.
Dödens änglar låg etta på bestsellerlistan i Canada, den har vunnit pris som bästa faktabok, och har översatts till många språk.Utdrag ur boken:
De hade inte tänkt hugga huvudet av henne.
Men Cynthia Garcia behövde lära sig en läxa. Den fyrtiofyra årig ensamstående sexbarnsmamman hade begåt ett fatalt misstag. Ingen är respektlös mot Hells Angels , i synerlighet inte i deras eget klubbhus. Enligt deras uppfattning förtjänade " den jävla bitchen" att dö.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödens änglar :
2008-03-31 10:50

Historien om det ökända Mc gänget Hells Angels och hur man har gått från att vara ett mindre gäng på 50 talet till att man numer ingår i ett kriminellt nätverk som sträcker till varje kontinent på vår jord.

Här berättar infiltratörer, poliser och klubbmedlemmar om hur det är att leva med Hells Angels med allt vad det innebär.

Och att den här berömda lojaliteten som tydligen ska finnas i dessa kretsar får sig en rejäl törn när man berättar om medlemmar som ex vill lämna klubben av olika anledningar, eller om man bara råka ha åsikter som inte stämmer överens med klubbens regler.

Men hur som helst så är det en intressant läsning och boken rekommenderas starkt.Betyg 4
2016-04-09 08:33
Dödens änglar är en dokumentär roman om Hells Angels. En bra bok med mycket fakta ger en bra bild av denna ökända kriminella mc grupp som har växt sig till ett välkänt företag.
Jag har tidigare läst boken En mot hundra skriven av en polis infiltatör och även han förekommer i visa delar av boken.
Hells Angels har blivit så enorma och alla känner till de och min uppfattning var att samhället nästan av vana har accepterat denna ökända mc klubb, och även om allmänheten vet om att det är en kriminell klubb så har vi de senaste 10 åren glömt bort hur hänsyslösa Hells Angels har varit och är. I boken beskrivs flera incidenter som tyder på att många av medlemar inte bara är frihetsälskande gamla rebeller utan grymma psykopater utan ångerkänslor, empati eller några hämningar .
Dödens Änglar bättre än boken En mot hundra som var stundvis seg, men det är ändå en fakta bok som tar sin tid att läsa. Men utan tvekan intressant läsning och jag rekomenderar boken.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödens änglar
Liknande böcker:
Påskharen
 B. af Klintberg
Jag tar samma som hon..
 R. Harrington
Korstågen
 D. Harrison
Fritt fall : de fria m..
 J. Stiglitz
Hasse & Tage - Från äp..
 U. Mårtensson
Säpo inifrån
 B. Nylander
Skönheten i kaos
 J. Ravanis
Om träd kunde gråta
 B. Landin