bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlykten från Stalins läger

 
Författare: Slavomir Rawicz
Genre: Biografi
ISBN: 918505738X
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Slavomir Rawicz var en ung kavalleriofficer när han häktades av ryssarna år 1939. Efter en grym rättegång dömdes han trots sin oskuld för spioneri till tjugofem års straffarbete i Sibirien. Han och hans olyckskamrater stuvades in i godsfinkor för transport österut och vid spårets slut vidtog en fruktansvärd dödsmarsch mot lägret, i snö och köld gick fångarna länkade vid varandra med kedjor. Jämfört med detta elände föreföll målet, arbetsläger 303, nästan ombonat. Men tanken på flykt fanns där från början och tillsammans med sex likasinnade bröt sig Rawicz ut ur lägret. Den långa flykten gick genom den sibiriska tundran, via Bajkalsjön och fortsatte genom Mongoliet, över Gobiöknen till Tibet och vidare över Himalaya till Indien. Alla nådde dock inte friheten - de hänsynslösa villkoren krävde all kraft och flera liv.

Bland de som överlevde var Slavomir Rawicz. Hans berättelse om fångarnas fantastiska strapatser har blivit en ytterligt fascinerande bok, Flykten från Stalins läger. Den har blivit en enorm läsar- och kritikersuccé runtom i världen. Boken utkom 1956 i en första svensk version under namnet Lång väg till frihet och det är den översättningen som fräschats upp i denna utgåva.

"Hela historien är så gripande, så nervpåfrestande att man fysiskt plågas av att läsa boken. ... Den osannolika berättelsen växer till ett homeriskt epos om människans fysiska styrka och själens längtan efter frihet. ... Krigsfångarna blir våra ställföreträdare för allt det vi själva inte gör. ... De vågar det vi vankelmodiga själva inte törs."
Kjell Albin Abrahamson, ur förordet

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flykten från Stalins läger :


koala_75 2008-03-05 18:49
Ja boken är mycket spännande och lättläst. Man blirfast på en gång. Däremot efter några bergsbestigningar, möten med snälla Nepaleser så känns det för mycket kaka på kaka. Jag är också misnöjd med slutet eftersom jag vill veta hur det gick sen.

Bevisen är mycket starka att Slavomir hittat på denna historia utan grund. Det gör väl inte mig så mycket då historien är relativt bra.
Betyg 3

Chrille74 2008-09-26 16:53
Jag tyckte att boken var mycket bra och är en av de bästa böckerna som jag har läst.
Berättelsen är trovärdig
Betyg 5

danyel444 2009-04-05 18:09
En bok jag tycker mycket bra om. Rekommenderas. Spännande och lättläst.
Betyg 3

Hellokitty 2012-03-27 20:54
En bra bok! När jag läste den så tänkte jag att det var baserad på en verklig händelse men nu har jag googlat runt lite och fick se att den inte är 100% korrekt. Även om vissa händelser i boken kändes lite väl för glatt. Men jag gillar boken, om hopp och överlevnad. Bra skriven och man följde verkligen med och kändes som om man var en i gänget.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flykten från Stalins läger


  Köp boken som film på cdon: