bokrecensioner boktips

Invasion

Författare: Dean R Koontz
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, krig, psykologi, religion, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170022852


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Gripande, spännande, och triumferande i människosläktets mörkaste tid, ger Koontz oss en småstadsthriller med en bit av domedagen inbakad, som ställer den fråga vi alla någon gång ställt oss själva: vad skulle du göra om du befann dig mitt uppe i en Invasion?

Molly och Neil Sloan vaknar till regnets trummande mot taket. Det har jagat dem i deras drömmar och stört deras sömn, och nu stiger de upp för att finna ett lysande silveraktigt skyfall i färd med att dränka deras lilla stad. En underlig doft kan anas i luften, och det unga paret kan inte skaka av sig känslan av att något är fel. Detta blir morgonen som de kommer att minnas som slutet på den värld de en gång kände.

Timmarna går och regnet fortsätter att falla, och Molly och Neil lyssnar på oroväckande nyheter om väderförhållandena världen över. Innan gryningen har tv-och radiosändningar slagits ut. Sedan försvinner telefon och Internet. Med regnet kommer nu en skymmande dimma som förvandlar den en gång så vänliga staden till en spöklik labyrint.

I dimman kommer de att möta något som på ett enda fruktansvärt ögonblick avslöjar vad som händer med deras värld något som jagar dem med hänsynslös effektivitet. " (Bokus)
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Invasion :
2008-01-01 20:28
häftig domedagsbok som visar en vinkel på syndafloden. bra bok som passar som en skräckfantasy. en genomsnittlig sådan men en bra intrig även om resan från start till mål var lite lång. lyckas tyvärr inte gripa mig som nog var tanken.
Betyg 3
2009-10-07 14:34
Koontz när han är som allra jävla sämst. Jag är verkligen utled på hans stolpaktiga, endimensionella stereotyper till karaktärer. Ibland får man lust att vråla rakt ut. Domedagshistoren i Invasion är naturligtvist skrattretande förutsägbar. Karln verkar inte ens försöka ge den här smörjan lite nödvändigt djup. Men han kan väl kanske helt enkelt inte och då kan man knappast klandra honom.
Betyg 1
2010-06-19 17:15
Det här var en anorlunda bok av Dean.Den var oväntat kuslig.Den påminde lite om dimman som Stephen king har skrivit.Slutet var lite konstigt men annars var den jättebra.
Betyg 5
2011-12-31 12:27
Det är synd att Koontz inte kan hålla igen lite på de monstruösa fantasierna. För i grunden är det spännande och bra.

Det börjar mystiskt och skräcken stiger långsamt. Men så börjar det splasha här och där och då är skräcken inte längre påtaglig.

En missad möjlighet. Synd.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Invasion
Liknande böcker:
Serafers drömmar
 O. Wikander
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin
Samma Författare: