bokrecensioner boktips

Drakens ö

Författare: Gull Åkerblom
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9163848600


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Drakens ö" börjar med att Gula Huset (Matildas, Mollys och Pelles hem) brinner ned till grunden och detta är ett verk av den ondskefulle Ragnar Surteson. Matilda är nu 15 år och det har gått två år sedan den stora striden mot Surteson under Johannesnatten.
Matilda och Erika är ute på långritt med sina hästar och lever vildmarksliv. De tänker besöka det gamla slottet Soviro, vid Ormsjön. När de kommer dit anar Matilda att hon återigen håller på att bli indragen i ett uppdrag. En gång tidigare har hon kämpat mot de illasinnade krafter som vill komma åt den absoluta makten. Hon minns skräcken och hon vill inte vara med om det en gång till.
Men så träffar hon Jonatan med de drakgröna ögonen och med samma förmåga som hon själv; att se det som ingen annan ser. Tillsammans ger de sig i kast med det omöjliga, att besegra maktmännen från en annan tid.


Detta är en fantasyroman i modern svensk miljö, som är uppbyggd kring den nordiska mytologin. Berättelsen har en tilltalande poetisk ton och författaren utnyttjar skickligt glidningen mellan olika verkligheter. "Drakens ö" är den andra boken i sviten Sagan om gudagåvorna. I serien ingår även "Johannesnatten", "Isflöjten" och den nyskrivna "De Andra".


"Drakens ö" är fascinerande fortsättning och något så ovanligt som en helsvensk fantasy utspelad bland äppelträd och röda stugor. Gull Åkerblom flätar samman modern tids myter om skönhet och makt med forntidens mytologiska tro. /.../ Hon glider skickligt mellan dem, och helt trovärdigt."


Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Drakens ö :
2007-12-23 14:12
Andra boken i serien - Sagan om gudagåvorna-. Övernaturligt? Ja!!<3 Historien som man får följja blir bara bättre och bättre!!! Drakar mystiska asagudar... och vad har katterna med det att göra???? Mkt läsvärd.!!=)<3
Betyg 5
2008-01-14 18:18
2:a för att boken inte var så spännande.
Betyg 2
2008-11-01 15:19
Något sämre än första men helt okej ändå... Den boken i serien jag läste först och det funkade bra:D får en svag fyra
Betyg 4
2011-10-11 22:05
Jag älskar Jonathan och all mystik kring honom. En solklar fyra!!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Drakens ö
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander