bokrecensioner boktips

Väktarens förbannelse

Originaltitel: The Spook's Curse
Författare: Joseph Delaney
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185243884


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Du är i fara, min son, och för en tid kommer faran att fortsätta växa. Men kom ihåg en sak... när du blir vuxen är det mörkrets tur att känna rädsla, för då är du den som jagar, inte den som jagas. Det var för den sakens skull jag gav dig livet."

Väktaren och hans lärling, Tom Ward, har rest till Priestown för att närvara vid en begravning. Väktaren har varit där förut, ett besök han helst skulle vilja glömma. Staden är drabbad av en förbannelse. Djupt nere i katedralens katakomber lurar en varelse som Väktaren inte lyckats överlista, en urtida ond ande, så djävulsk och så nyckfull att hela trakten är i fara. Varelsen kallas Förgöraren, och han blir starkare och starkare. Men Förgöraren är inte deras enda fiende och kampen för att överleva blir svårare än något Tom någonsin varit med om.

Del 2 i serien om Väktaren

Utdrag ur boken:
När jag hörde det första skriket vände jag mig bort och satte händerna för öronen. Jag pressade så hårt att det började värka i huvudet. Just i det ögonblicket fanns det ändå ingenting jag kunde göra för att hjälpa den stackars mannen. Men hur hårt jag än tryckte kunde jag inte stänga ute ljudet; prästens ohyggliga skrik trängde igenom, och de höll på länge, länge innan de slutligen blev allt svagare för att så småningom dö bort.
Medelbetyg: 4,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Väktarens förbannelse :
2007-12-19 23:24
Man kastas direkt in i den spännande handlingen. Tvåan är lika spännande och nervkittlande som första boken i serien. Det är svårt att lägga ner boken, och därför läser man den för fort. Skräckstämningen håller i sig. Är dock lite undrande över slutet, och därför får den en svag fyra, medan föregångaren fick en stark fyra, men det syns ju inte på betyget... Ser fram emot nästa bok!
Betyg 4
2008-08-13 17:52
veryy good!
Betyg 5
2008-10-23 21:16
Jag älskar den här boken serien. Spännade och märgkrypan. Jag läser ut en bok på högst tre dagar, man kan verkligen inte lägga i från sig boken :D<3
Betyg 5
2009-07-14 17:57
lika bra som första. Jag läste den en kväll men kunde inte fortsätta för jag blev lite rädd ^^'
Betyg 5
2009-07-15 18:50
Man kommer in i dessa böckerna efter mindre än 5sidor, och efter det är du helt fast och kan inget annat än att fortsätta läsa, lite magiskt ; )
"Väktarens Förbannelse" var minst lika bra som ettan och förtillfället dem böcker jag gillar mest.
FRUKTANSVÄRT BRA!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Väktarens förbannelse
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman