bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Slav
 J. Johnson
Jag har ingen vilja ti..
 D. Harrison
Gustaf Mannerheim
 D. Ahlander
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Gustaf VI Adolf Regent..
 R. Älmeberg
En man utan land
 K. Vonnegut
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Kanslern: Axel Oxensti..
 G. Wetterberg
Konsten att fejka arab..
 L. Liman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlickan i källaren

 
Författare: Allan Hall & Michael Leidig
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, psykologi
Utgivningsår: 2006
ISBN: 978-91-723
 
Spänning:  3
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenKlockan 12.53 den 23 augusti 2006 lyckades Natascha Kampusch fly från sin kidnappares bostad på Heinesstrasse 60 i Wien. Det här var det ögonblick hon väntat på i åtta år, ända sedan hon som tioåring fördes bort på väg till skolan. Mindre än två timmar efter att Natascha flytt, begick hennes kidnappare Wolfgang Priklopil självmord genom att kasta sig framför ett tåg.

Under de år som Natascha satt inspärrad i en cell i källaren hade polisen följt ett oräkneligt antal falska spår, genomsökt stora områden men inte hittat några bevis för att hon var död eller funnit tecken på att hon kunde vara vid liv. Hennes försvinnande hade varit ett mysterium, ända tills nu.

Boken bygger på Natascha Kampusch eget vittnesmål, på intervjuer med hennes föräldrar, släktingar, skolkamrater och vänner till familjen liksom på samtal med kolleger, grannar och andra som kände Wolfgang Priklopil. Författarna har också haft tillgång till delar av polisens utredningsmaterial, utlåtanden från olika specialister och kontakt med personer i det sjukvårdsteam som nu tar hand om Natascha.

Journalisterna Allan Hall och Michael Leidig har följt historien ända sedan Natascha Kampusch försvann som tioåring och här beskriver de en av vår tids mest omtalade kidnappningar av ett barn.


Medelbetyg: 1,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flickan i källaren :


Sandie 2007-11-22 11:35
Jag fascineras ofta av sådana berättelser som den här med Natascha Kampusch. Hur är det möjligt att det kunde ske? Hur gick det till?
Så när man då hittar en bok som ska belysa ämnet på ett faktabaserat sätt blir man lite besviken när man sitter med detta resultatet i handen.
Först och främst spekuleras det hej vilt i denna bok skriven av två journalister som inte nöjt sig med att respektera att Natascha själv, med familj inte på något sätt vill medverka i deras projekt. Därav, måhända, har de en liten tagg i sidan mot henne och trots att de påstår sig vara objektiva, och återger allas versioner av vad som kan ha hänt (alltså spekulationer), anar jag en tydlig lutning åt vad de själva anser om det hela. Det görs psykologiska profiler på huvudpersonerna som ska förklara och fylla i bitar av storyn som ännu inte är kända, för att reda ut om Nataschas och Priklopils relation var sexuell och huruvida den var frivillig.
Denna bok lämnar mig helt oberörd, och jag skäms nästan för att ha gjort intrång i Nataschas liv utan hennes samtycke. Jag bryr mig inte om den långa källförteckningen författarna lämnat, jag tror på det som skrivits när Natascha bekräftar det själv. Känner att jag med gott samvete kan betygsätta denna bok, då jag betygsätter allt utom själva grundberättelsen...
Betyg 1

trebor 2012-12-06 15:10
Stark tvåa.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flickan i källaren


  Köp boken som film på cdon: