bokrecensioner boktips

Exodus

Författare: Julie Bertagna
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, humor, natur, kärlek, framtid, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9171304274


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

In a drowned world, the search for a future is a terrifying fight for survival The mighty ice caps at the poles are in meltdown. The seas have risen. And land has disappeared forever beneath storm-tossed waves....
Mara Bell är femton år och har levt hela sitt liv på den ensliga ön Wing. För ett par år sedan försvann all kontakt med omvärlden och nu rapporterar fiskare att det inte längre finns något land i sikte. Vattnet fortsätter stiga och hårda stormar håller öborna inomhus. Snart är det bara hav överallt. De yngre bestämmer sig för att bryta upp och söka nytt land.
Året är 2099. Polarisarna smälter och ön där Mara Bell bor blir mindre och mindre. Till slut måste man ge sig av och söka de svävande städer som Mara sett i cyberrymden. Men det blir inte som öborna drömde om. Havet är farligt och stort och människorna i den nya världen vill inte veta av öborna. Mara ger sig inte utan bestämmer sig för att hitta ett ställe där man kan bo. En framtidsberättelse som är ganska skrämmande.
Medelbetyg: 3,88 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Exodus :
2007-09-21 10:28
Exodus är första boken om Mara som hela sitt liv bott på en ön, men nu börjar världen svämma över och deras ö hotas, då bestämmer de sig för att leta efter någonannanstans att bo... de har hört talas om svävande städer men allt är inte så enkelt som man tror.
Dock så är Maras vilja att överleva stor och hon ger inte upp hur illa det än ser ut.
Mycket fascinerande bok om man tänker på hur världens miljö och väder är med tsunami och översvämmningar, då får man sig en tankeställare när man läser denna boken.
Betyg 5
2008-02-12 21:21
En jättebra bok som man kan läsa flera gånger!
Betyg 5
2009-03-10 20:26
Bland det sämsta jag läst. Slutade efter halva och slängde den i papperskorgen. Dåligt skriven och ointressant berättelse.
2009-04-01 20:58
Grymt tråkig bok! Förstår inte hur jag orkade läsa hela.
Betyg 1
2009-06-14 18:36
Året är 2099-2100.
Mara bor på ön Wing som helt och hållet tappat kontakten med utvärden. Havet stiger helatiden och stormmarna blir bara värre.
Men mara lyckas få fram ledtrådar om en ny värld högt över det stigande havet. Tillsammans med endel av öborna lämnar nu Mara det förflutna och ger sig ut på det öppna havet mot ett nytt liv.
Dock blir det inte som Mara tänkt sig med tack vare sin vilje styrka lyckas hon tillslut att rädda en hel del människor.

Boken var bra men lite konstig ibland.
Absålut inte en av de sämsta böcker man läst men inte heller en av de bästa.
Det som är bra med Exodus är att man får en liten vink om vad som kanske kommer att hända oss i framtiden om vi inte tänker på miljön.
Betyget skulle jag vilja sätta någonstanns mellan 3 & 4 faktiskt.
Tycker att man kan läsa den och även efterföljaren Zenith. (har inte läst andra boken själv än men ska göra det så fort jag får tag på den :P ).
Betyg 3
2010-04-18 16:20
Det här är den bästa bok jag läst.
Den får mig att vakna upp och tänka helt annorlunda tankar.
Sättet hon beskriver den reserverade, mystiske men ändå så omtänksamme David får mig att känna kärlek för honom.
Den första bok som totalt tagit ett järngräpp om mina tankar, skrämmande, men åh så facinerande.
Denna bok är ett måste att läsa, och desperat försöker jag hitta fortsättning på exodus som heter "zenith" men den finns endast på engelska och med mina 14 år är texten alldeles för svår.
Boken får mig att älska och hata, längta och avsky.
Det har ingen författare lyckats med tidigare.
Exodus är fantastisk.
Betyg 5
2011-06-02 11:12
[...] Vet inte säkert längre vad det var jag förväntade mig, men framsidan på boken gav mig bilder av en resa på havet, en värld nästan helt utan land och en spännande dystopi likt Waterworld (en film jag älskar). Tänkte även på scenerna i Guldkompassen när Lyra bor med zigenarna på deras båtar, minns hur jag älskade den boken och ville väl hitta nått liknande. Men boken utspelar sig mycket lite på havet, själva båtfärden tror jag bara var några få meningar. Fick inte alls det jag väntat mig. [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/06/exodus.html
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Exodus
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Samma Författare: