bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Göring: mellan makt oc..
Hitlers krigare
Krigsfångarna
Tredje rikets hemligheter
Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSS ondskans redskap

 
Författare: Guido Knopp
Genre: Fakta
ISBN: 9789185377244
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av SS ondskans redskap :


ElinLeticia 2007-05-03 07:40
Guido Knopp behandlar SS-organisationens historia och dess dåd och gärningar. Författaren betraktar de enskilda ansiktena utåt och ger korta levnadshistorier som han väver in i en helhets bild av hur det fruktade SS egentligen fungerade i det Tyska riket.

Min reaktion när jag läste denna relativt långa bok var att omedelbart ifrågasätta varför författaren inte redigerat boken. "SS ondskans redskap" är inte en bok utan en sammanställning av spridda dokument som rör SS. Boken är genomgående rörig och utan någon sammanhållande tråd.

Dessutom saknar boken ordentlig källförteckning. Författaren citerar vilt utan att hänvisa vart han får sitt material ifrån och det är en smärre dödssynd i mina ögon. Längst bak i boken finns visserligen en litteraturlista om man vill veta mer - men direkt belägg för författarens åsikter får man helt enkelt leta själv efter.

Vidare är formen direkt avskräckande. Författaren utgår inte från någon kronologisk ordning, lika lite som han utgår från någon ordning överhuvudtaget! På var och varannan sida finns bilder och text med citat från olika personer (halvt om halvt rörande det aktuella ämnet - men ibland inte), men efter en sådan sida hamnade jag genast i bryderi eftersom jag glömt bort vad jag läste sidorna dessförrinnan - så pass rörigt var det!! Jag tvingades alltså bläddra tillbaka och läsa in mig, för att sen börja läsa nästföljande text. Ofta kändes det även då som om några blad försvunnit i tomma intet. Resultatet blev en frustrerande läsupplevelse - trots att materialet egentligen är mycket intressant.

Det positiva är att boken gjort mig intresserad av att läsa mer om organisationerna underställda Hitler och framför allt personerna som stod bakom dem, som Himmler och Heydrich. Den senare figuren gjorde mig verkligen nyfiken då han syns representera den nazistiska ideal personen (till skillnad från Hitler, Göbbels och de andra grabbarna som troligen inte hade kunnat bli medlemmar i SS eftersom de såg för "icke-ariska" ut) både till lynne och till utseende. Kanske finns det en förklaring till människans ondska i den man som tycktes personifiera den

Dock kommer jag i fortsättningen söka information om detta material hos någon helt annan författare, för i min mening var denna bok en rytande men totalt meningslös papperstiger. Betyget blir en nedslående tvåa.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till SS ondskans redskap


  Köp boken som film på cdon: