bokrecensioner boktips

Den hungriga prinsessan

Författare: Christina Herrström
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, humor, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9164201538


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här handlar om Aurora. Flickan som föddes med så mycket glädje och liv i kroppen att det måste räcka till alla. Till den bittra och rasande pappan. Till de stökiga pojkarna i skolan. Till alla äldre män som kom att åtrå henne. Och så småningom till Tomas, mannen hon gifte sig och fick två barn med.
Men glädjen räckte inte. En dag är den slut. Försvunnen tillsammans med det barn hon tvingades välja bort eftersom det just nu inte passade i den väldesignade tillvaro där Aurora och Tomas gömmer sig tillsammans med sina lika välartade vänner. Men Aurora vill inte, nej hon KAN inte vara snäll, följsam och behaglig längre. hon vill ha tillbaka sin glädje. Till omgivningens stigande förskräckelse ger hon sig ut på helt nya vägar, tillsammans med helt nya människor. Nadja, den livsfarligt sensuella. Erica, som svikits av sin man och försörjer sig på att sälja telefonsex. Och Eduardo, som målar graffiti i tunnelbanan på nätterna och är den vackraste man Aurora har sett.

Med sitt friska och vitala språk återkommer Christina Herrström med en roman om en kvinna som börjar våga vara hungrig. Och obekväm.
Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den hungriga prinsessan :
2007-04-22 10:51
handlade inte alls om vad jag trodde efter att ha sett titeln, utan jag blev glatt överraskad. boken har den där sköna upproriska känslan från en kvinna som levt på ett sätt i hela sitt liv och som äntligen har bestämt sig för att säga ifrån.
Betyg 5
2009-10-17 16:43
Boken är lite kvinnokampsroman. Kvinnor! Frigör er och låt er inte dämpas av en tråkig man. Lev ut och skaffa ett förhållande med en yngre, levnadsglad man som får dig att vara den du egentligen är!

Ja, så gick tonerna ungefär.

Helt OK underhållande bok.
Betyg 4
2010-02-27 07:47
Stundvis riktigt bra bok men stundvis blev den för mycket.
Betyg 3
2015-02-08 09:40
En bok som väcker väldigt många tankar, i början handlade om Aurora som ung flicka , hennes tankar kunde ha varit mina när jag var i tonåren och runt 20. Att vara kvinna är inre lätt trots att vårt samhälle ska vara så jämlikt, så finns det inte plats för kvinnor som tar plats, som gör det de känner för .Jag tänker inte ofta på hur det är att vara kvinna, jag bara är men Den Hungriga Prinsessan öppnade mina ögon .
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den hungriga prinsessan
Liknande böcker:
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors
Fartygets ögon
 R. Jocobsen
Vitt hav
 R. Jacobsen,
Löftet
 R. Aneröd
IB - som i inhämtning..
 L. Ebervall & Samuelson