bokrecensioner boktips

Den högsta kasten

Författare: Carina Rydberg
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, humor, kärlek
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9789100575915


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den högsta kasten är en hänsynslöst öppet självbiografisk berättelse om passion och svek, besatthet och skam, makt och maktlöshet.
Det är den sortens bok som brukar komma ut tjugo år efteråt, när känslorna hunnit lägga sig. Men Carina Rydbergs bok handlar om Stockholm här och nu.
Efter en förödande färd till Indien är scenen ett krogbord i Stockholmsnatten, ett bord på restaurangen PA & Co. Här sitter skådespelare och musiker, advokater och servitörer. Här sitter vinnare och förlorare, de utvalda och de oönskade...

Den högsta kasten visar att själva författandet är en livsfarlig och grym hantering. Det är inte riskfritt att skriva, och Carina Rydberg skonar ingen. Allra minst sig själv.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den högsta kasten :
2007-04-22 10:38
gillar hennes sätt att skriva, det blir intressant och medryckande.
i denna självbiografiska roman lämnar hon ut personer i sin omgivning, som hon blir sviken av och hon drar sig inte för att namnge dom, vilket jag tycker är roligt. väldigt spännande att läsa hur hennes tankar går i olika situationer.
Betyg 4
2007-12-11 08:44
En mycket självutlämnande bok om kärlek. Men jag vet inte om jag tycker den ger mig något. Den känns ojämn. I början mycket bra, sedan vet jag inte syftet med boken mer än att den ses som en sorts hämd. Nej , jag kunde ha varit utan det.
Betyg 2
2007-12-29 17:45
Underhållande skvaller.
Betyg 3
2008-01-11 12:22
Helt okej!
Betyg 3
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett