bokrecensioner boktips

En lättfotad kvinna

Författare: Jane Juska
Genre: Biografi
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9146212280


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Innan jag fyller 67, i mars nästa år, vill jag ha massor med sex med en man som jag tycker om. Om du vill prata först, så är min favoritförfattare Anthony Trollope.

Så löd kontaktannonsen som Jane Juska, pensionerad litteraturlärare i Berkeley, tog mod till sig och satte in i The New York Review of Books. Svar av alla möjliga slag strömmade in: romantiska, litterära, roliga och obscena. Efter att ha sorterat breven i olika högar, gav sig Jane Juska ut på sina erotiska eskapader.
En lättfotad kvinna är en mycket rolig, bitvis tragisk men uppfriskande och äventyrlig självbiografi om en mogen kvinnas möte med sin egen sexualitet, sin osäkerhet och sin inre styrka. Här ges svart på vitt att längtan efter kärlek, ömhet kan hållas levande hela livet - och också uppfyllas när man minst anar det!

Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En lättfotad kvinna :
2007-04-09 14:39
Ännu ett impulsköp på årets bokrea, dock ett av de mer lyckade.

Det här är en varm och härligt galen självbiografi, om en mogen kvinna som bestämmer sig för att våga leva ut sina *** fantasier och önskningar innan livet tar slut. En härlig bekräftelse på att känslor och behov inte försvinner när man blir gammal, och också en beskrivning av att man faktiskt kan inte bara leva fullt ut trots högre ålder, utan att man kan njuta fullt och helt, och lära sig nya saker utöver åldersgränser.

Jane Juska beskriver ärligt och mycket öppet sina äventyr, sina drömmar, sina besvikelser och sina mer lyckade upplevelser. Det är uppfriskande och modigt skrivet, med tanke på att boken gavs ut i USA kan jag tänka mig att den skapade en del tumult. Inte för att den är omvälvande på något sätt, utan för att den är öppen, rak och frank i sin beskrivning av mänskliga behov och känslor, och hur dessa envist lever kvar trots att omgivningen tycker att man vid mogen ålder bör sitta hemma och lösa korsord.

Betyg 3
2009-05-16 17:58
Vissa delar av boken roande men vissa delar ganska långtråkiga.
Betyg 3
2009-05-31 18:23
Håller med Tittih. Det bästa med boken är öppenhet och självironi som är så uppfriskande.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En lättfotad kvinna
Liknande böcker:
Det är i alla fall tur..
 J. Helgesson
Tjur på retur
 K. Moraeus
Året med 13 månader
 Å. Linderholm