bokrecensioner boktips

Purpurdraken

Författare: Carole Wilkinson
Genre: Fantasy
Ämnesord: natur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9163850575


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenNär Danzi och Hua lämnar Ping och Kai på stranden för att färdas vidare mot Evighetens ö, blir det Pings svåra uppgift att fostra den lilla draken. Medan busfröet dyker i pölar och dammar har Ping fullt sjå att hitta mat till dem båda. Och när vintern står för dörren beslutar Ping att de ska ge sig av från havet.
I Tai Shan-bergen hittar de en herdes sommarbostad där Kai övar på att byta gestalt och Ping lär sig höra Kai prata. Och till Pings glädje dyker vännen Hua upp!
Det gör dessvärre även den fruktade nekromantikern och kejsarens män.
Ping och Kai förs till Ming Yang Lodge och Purpurdrakens trädgård. Men det är inget kärt återseende: Den unge kejsaren Liu Che är ond på Ping som vägrade bli kejserlig drakväktare.
Men när kejsaren inser att Kai kan vara ett led i hans besatta sökande efter ett elixir för odödlighet så mjuknar han. Kai och Ping får stanna och bo i palatsets fina rum.
Men Ping anar oråd. Och hennes onda aningar är befogade. En åsknatt får hon syn på nekromantikern i De Vise Männens hus?


Vår hjälte får än en gång använda all sin list i kampen mot ondska och själviskhet. När det inte finns någon att lita på är det tur att hon har Hua och Kai. Tillsammans med dem söker hon sina rötter och sin frihet. Det här är den andra boken om den unga flickan Ping och hennes äventyr som drakväktare i Kina. Lika vidunderligt spännande som succén ''Drakväktaren'' (2005).

Medelbetyg: 5 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Purpurdraken :
2007-03-15 19:44
Det är dags för Danzi att resa vidare till De saligas öar och lämnar Ping ensam med en liten Drakunge. Det är Ping som är drakväktaren och ska uppfostra den lilla drakungen Kai. Kai dricker getmjölk och äter insekter och det är mer än vad Ping kan samla ihop. Men det finns fler hinder, Vintern. Ping bestämmer sej för at ge säg av från kusten för at hitta ett hem till hon och Kai. Men på vägen möter dom fler faror än dom anar.
2007-07-16 13:31
Jag älskar den här boken! ! Vi hade ettan som högläsningsbok i 4 an och sen så såg kjag PurPur draken några år senare! Då lånade jag den direkt på bibblan! Sen streckläste jag den på några dagar och vips !!! Så sitter jag här och väntar på nästa omdet kommer någon! =) Läs den!
Betyg 5
2007-11-17 19:44
Läste ut boken igår och jag kan bara hoppas på att det kommer en till uppföljare!! Kan man mer än älska fantasyböcker?? Svar: NEJ!! =)<3
Betyg 5
2007-12-17 18:19
Den här boken är bara så bra!! Jag hade läst ettan och var spänd på nästa bok. Sen när jag såg boken i affären ville jag absolut ha den!
Jag gillar fantasyböcker och den här passade mig perfekt!!!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Purpurdraken
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
Samma Författare: