bokrecensioner boktips

Sagan Om Drakens Återkomst

Författare: Robert Jordan
Genre: Fantasy
ISBN: 9127084965


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

If you've yet to experience the magic, mystery, excitement, and splendor of Robert Jordan's spectacular Wheel of Time fantasy series, now's your chance to get hooked, as have millions of fans worldwide.
It all began with The Eye of the World, which launched the complex, spellbinding adventures of Rand, Egwene, Moiraine, Lan, and so many others. Find out why The New York Times recently said, ''Robert Jordan has come to dominate the world that Tolkien began to reveal.''

Rand al'Thor är Draken återfödd. Motvilligt har han insett detta. Han är fylld förtvivlan inför sitt öde och han fruktar att detta ska bli sina vänners undergång och hela världens. Ingen kan ge honom kunskap om de krafter han besitter och han flyr för att möta sitt öde där ingen han älskar kan komma till skada.
Medelbetyg: 4,07 (30 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sagan Om Drakens Återkomst :
2003-10-15 13:56
Nu är ju Wheel of Time serien uppe i 10 böcker till dags dato och inte en enda bok, men det kändes onödigt att lista titeln på varenda bok i serien eftersom det är en kontinuerlig handling i den.
Serien som helhet inleder lite segt med huvudpersonerna i den lilla gemytliga by de växte upp i. I detta skede kan man endast ana vad som komma skall och Jordan har trots att det bara är bok redan smugit in små referenser här och var som det tar ett antal böcker att förstå sig på. För att få ut maximalt av denna gigantiska serie bör man alltså läsa om den några ggr för att till fullo uppskatta den. Men jag lovar att orkar du bara ta dig igenom minst 9 böcker (nummer tio kan man hoppa, bidrar inte med nåt nytt) så kommer du bli en erfarenhet rikare samt även avundas de som ännu inte läst serien för den spänning som väntar dem om de sätter igång att läsa Wheel of Time.
Den absolut bästa fantasy serien alla kategorier som garanterat ger dig många sömnlösa nätter, och snälla snälla läs den på engelska, man tappar så mycket i översättningen
Betyg 5
2003-10-19 14:10
Böckerna är spännade och bra.
Helt klart den bästa fantasy-serien.
När man väl har börjat läsa den , kan man inte sluta.
Betyg 5
2004-02-26 15:02
Läste ett par böcker i den här serien, men lade av enär jag blev vansinnig över hans stereotypa beskrivningar av de båda könen. Annars är den ju spännande, iaf. de första böckerna.
Betyg 3
2004-03-07 21:36
Böckerna är bra och jag gillar komplexiteten i världen stenhårt. Däremot så börjar jag bli lite trött på den oändliga storyn som mer och mer bara blir en fantasysåpa. Men eftersom jag nu kommit så pass långt som till 9:e boken (Winters heart), så kommer jag att hänga med till slutet. Om det nu blir nåt... Ska snart ge mig på Crossroads of Twilight.

För alla er som behöver en resumé, nu när det börjar gå lång tid mellan böckernas utgivning, så rekommenderas följande sammanställning: http://hem.passagen.se/wotcomp/

2005-09-10 Konstaterar att jag fortfarande inte läst Crossroads of Twilight. Trots att jag börjat på den två gånger har jag bara hunnit typ 50 sidor. Att döma av det här forumet så är det fler än jag som lagt serien på hyllan och det ska bli intressant att se om Mr Jordan kommer att avsluta serien, speciellt just för att försäljningssiffrorna lär dala ända tills han verkligen skrivit klart den.
Betyg 4
2004-03-21 13:18
Hela WoT (Wheel of Time) serien är den bästa serie som finns.. Det händer hela tiden nya spännade saker. Jag älskar hela WoT-serien.. Har läst den på svenska, och väntar nu på bok nr 20 som kommer om en till två månader... En helt klar FEMMA!!!
Den här serien var den allra första fantasyserie som jag någonsin har läst. Jag tycker att jag har ett band till serien.
Betyg 5
2004-06-30 11:52
Denna bokserie började jag läsa för tio år sedan, men det verkar ju aldrig som om den tar slut.

Först det positiva med boken: Historien är komplex - många av historierna går i varandra och runt varandra. Till skillnad från de flesta andra FS-serierna så är skillnaden mellan ont och gott mycket mer diffus, vilket gör rollfigurerna mer trovärdiga.

MEN, så till det negativa: Så långt är serien uppe i cirka 8.000 sidor. Det hade inte gjort någonting, om allt var nytt. Men det fullkomligt vimlar av repetioner i boken. Hur många gånger är det intressant att läsa vilken hårfärg Rand Al'Thor har? Dessutom så verkar det som om författaren själv inte har kommit på något förnuftigt slut på serien, och därför bara fortsätter att producera böcker på löpande band för att hålla sina intäkter stabila. Allt annat än ett stort Ragnarök på slutet är otänkbart, men det är också en Ragnarökbok - därför tror jag aldrig att han kommer att fullföra serien. I tillägg är det helt uppenbart att han har stulit massvis från andra verk, och då främst Tolkien (Se bara paralellen "The forsaken" (Jordan) - De svarta riddarna (Tolkien), Mat i de första böckerna (Jordan) - Merry (Tolkien) etc etc.

Detta drar självklart ner betyget betraktligt, men godkänt skall den ändå få, för den är stundtals mycket spännande.

Betyg 2
2004-08-18 23:34
Absolut inte en uns av humor i den här serien överhuvudtaget. JAg läste ungefär 8 böcker sen tröttnade jag.
Betyg 1
2004-10-04 10:53
Lästa cirka 16 böcker på svenska sen la jag av, det handlingen stannade ju av helt. Det bara hoppade mellan allihopa och min syster som har lästa alla böcker som kommit ut påpekade att i en bok så nämns Rand inte alls! De första tio är läsvärda men sen kan man lika gärna läsa baksidetexten.
Betyg 4
2004-11-21 16:23
Sagan om Drakens återkomst är enligt mig den bästa serie som skrivits!
Från Begynnelsen till De dödas stad är det lika spännande.
Betyg 5
2005-01-14 06:06
Böcker man både gillar och hatar. Hatar eftersom han hänger upp sig på eviga detaljerade beskrivningar av kläder, dessutom är det inte alltid som stora händelser känns så medryckande som de bör heller. Jag gillar den dock i slutänden för att jag ju har läst typ 17 av de svenska utgåvorna och tycker att det är ganska spännande. Jag bestämde mig dock för att vänta och se om han hinner bli klar innan jag ev läser klart den :)
Betyg 3
2005-02-13 01:36
Har precis läst den första (svenska) boken i serien, så det är väl lite tidigt att sätta betyg på hela serien kanske... hittills har jag väl inte fastnat sådär jättemycket för den, men jag har hört att den ska bli bättre efter ett tag, så jag måste ju ge den en chans
Betyg 3
2006-01-19 18:51
Whoa.Vilken bok.Väldigt bra faktist,
när jag läste den här serien kunde jag inte slita mig,
skit bra bok jag tipsar alla som gillar fantacy att läsa den!
Betyg 5
2006-04-27 06:44
Jag håller på att läsa nionde boken på svenska i serien, jag tycker att den är jättebra, men det handar för lite om Rand. jag började på serien för kanske ett år sedan, och efter åttonde boken orkade jag inte med den ängre, men nu har jag börjat på nytt, och serien är bättre än väntat. Alla fantasy älskare borde läsa den
Betyg 5
2006-05-31 18:57
Är klart den bästa fantasyserien jag har läst. Började läsa den i början av mellanstadiet och fattade först noll. När jag väl hade läst några böcker och blivit lite äldre så började jag fatta saker. Håller just nu på med De dödas stad (20 boken). önskar att nästa bok kommer snart så att man slipper läsa om de tidigare böckerna för att fatta något (är snart färdig med De dödas stad). Ganska lättläst serie och man måste ha en del tålamod. REKOMENDERAS ÄNDÅ STARKT!!!
Betyg 5
2007-01-14 19:34
åh den serie är så häftigt bra håller med talare innan att vissa böcker senare i serien kan vara lite långtråkiga men dessa sista och nästan alla böcker är underbara man läser slut dom på 1-2 dar ju haha
Betyg 5
2007-01-18 19:23
Denna serie handlar om flera personer men dom allra allra största (finns flera andra som är stora resp. halv stora ja ni fattar) huvudpersonerna är Rand al Thor Mathrim Cauthon och Perrin Aybara bl.a
flera kvinnliga med också
ett måste läsa för allsom gillar Tolkien och fantasy över huvud taget faktiskt
jag bara väntar o längtar tills del 23 o 24 kommer ut (dom 2 sista)
grymt bra (om ni lånar på biblioteket är det antagligen kö :( )
Betyg 5
2007-05-23 18:49
Första boken är klart bäst, men de nästa fem böckerna (på svenska, två svenska böcker är en engelsk) ligger inte långt efter. Efter det orkar man inte hänga med längre.

Böckerna handlar om jättemånga olika personer (wikipedia säger att den innehåller ca. 1700 karaktärer) och det är svårt att minnas vad alla håller på med. Speciellt synd är det att allt medan man läser serien börjar det handla mindre och mindre om den egentliga huvudpersonen rand Al´Thor och det är han som det är intressantast att läsa om, för han är den som kan bruka kraften. I den här serien blir alla män som kan använda kraften förr eller senare galna. Serien heter sagan om drakens ÅTERKOMST, draken (Lews Therin Telamon eller frändebane) var liksom Rand en man som kunde bruka kraften. Han blev galen och dödade alla han någonsin älskat utan att förstå vad han gjorde. När han förstod vad han gjort tog han livet av sig själv också.

Visst borde man läsa den här serien om man tycker om fantasy, men serien innehåller åtminstone 11 engelska böcker det borde bli 22 svenska, så om du ska läsa hela serien måste du verkligen ha tålamod, ge inte upp utan en kamp:)
Betyg 4
2007-10-26 08:54
De här böckerna hörde till favoriterna under högstadiet, men någonstans efter den 15:e boken började den bli lite väl seg. Handlingen blev utdragen och man väntade bara på att komma till sista boken så att det tog slut någon gång. Efter bok 18 gav jag upp.
Betyg 3
2008-08-25 10:21
Böckerna är hur bra som helst. De är kanske mest spännande i början, men utvecklas senare och blir bra på ett annat sätt om man tycker om djupa och komplicerade intriger. Vissa av böckerna kan kännas lite sega men den senaste som kom ut är riktigt bra.

Alla som gillar Sagan om Drakens återkomst och vill prova på rollspel kan kika in på http://www.vitatornet.se
Alla är välkomna dit.
Betyg 4
2009-11-16 11:34
Sagan om Drakens återkomst är en av de bästa fantasy serierna som jag läst (om inte den bästa). Serien innehar otroligt ca 1700 bipersoner (enligt Wikipedia). Men man följer några huvudpersoner t.ex.: Rand al'Thor (Draken), Mat Cauthon, Perrin Aybara, Elayne Trakand, Egwene al'Vere, Min Farshaw, Nynaeve al'Meara och många många många fler... (det är dock mest runt Rand, Perrin och Mat som historien kretsar, de är också ta'veren). Man gör också många stickspår, för några kapitel, där man får följa andra spännande personligheter.
Jag vill inte förstöra historien för läsaren och vill därför inte berätta mer om historien än att den är VÄLDIGT BRA!!! Och att den MÅSTE LÄSAS!!! ..Och att den tar sin början i det lilla "området" Tufloden i Andors utkant...Och att den handlar som tre ta'verens kamp mot den svarte...

...

Robert Jorden har verkligen lyckats med att skapa en ny värld, med fascinerande kultur och full med magi, mörker och spänning...


Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sagan Om Drakens Återkomst
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Föraktets tid
 A. Sapkowski
Alvblod
 A. Sapkowski
Serafers drömmar
 O. Wikander
Serafers drömmar
 O. Wikander