bokrecensioner boktips

Tretton steg

Författare: Ruth Rendell
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
ISBN: 9127115046


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mix Cellini har två stora passioner i livet – den berömda fotomodellen Nerissa Nash och massmördaren John Christie. Mix dagdrömmer om Nerissa och är beredd att göra nästan allt för att få komma henne nära. Han fantiserar också om Christie, som han privat kallar för Reggie, och drömmer om att en dag få skriva den definitiva boken om mördaren som konstnär.
När så Mix av en slump får reda på att Gwendolen, den gamla kvinnan som han hyr sin lägenhet av, en gång varit hemma hos Christie sätts ett ödesdigert handlingsförlopp igång. Fixeringen vid Nerissa driver Mix till att ta allt större risker – och plötsligt möter han John Christies vålnad ovanför de tretton trappstegen upp till sin lägenhet ...


Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tretton steg :
2007-01-31 20:23
Mix Celllini är inneboende hos gamla Gwendolyn Chawcer.De är de enda boende i hennes jättehus. Han längst upp och hon längst ner.

Båda lever i varsin drömvärld. I hennes rör sig Dr Reeves, hennes enda förälskelse i livet. I Mix' drömvärld rör sig Reggie Christie - en känd massmördare från 30-talet - och en supermodell som bor i närheten och som Mix är övertygad om skall bli hans fru.

Boken handlar om hur deras drömvärldar på olika sätt blandar sig med verkligheten. En verklighet som är svår att förstå sig på för den som inte lever i den.

Ruth Rendell är mycket upp och ner tycker jag. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon producerar så mycket. Denna boken är nog mer lite ner. Idén är bra, jag gillar hur hon låter en individ försvara alla sina handlingar med rent nonsens plockat ur en fantasivärld. Men tycker inte att det räcker till en hel bok så ungefär halvvägs brörjar jag längta efter att boken skall ta slut och då blir andra halvan faktiskt ganska långtråkig.
Betyg 2
Liknande böcker:
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Den vidrige
 A. Wahl
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger