bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAdolf Eichmann

 
Författare: David Cesarinis
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2005
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Adolf Eichmann :


ElinLeticia 2006-12-22 15:34
Adolf Eichmann spelade en nyckelroll i "den slutgiltiga lösningen" av judefrågan. Han var protokollförare vid Wanaseekonferansen och hade hand om deporteringarna av judar till dödslägren. Efter krigsslutet flydde Eichmann till Argentina där han förde en ganska bekymmerlös tillvaro fram till år 1960 då han tillfångatogs av Mossad (israeliska agenter) och fördes till Israel för rättegång. Rättegången mot Eichmann aktualiserade förintelsens historiska värde och blev mycket omskriven.

David Cesarinis biografi är en tegelsten, men den blir aldrig tråkig eller torr i sitt utförande. Nyktert och klart går Cesarini genom Eichmanns fruktansvärda karriär och låter på så sätt läsaren följa förintelsen från "start" till "mål".
Detta intima tillvägagångsätt ger läsaren en god möjlighet att greppa de abstrakta siffrorna, sex miljoner judar - på ett nytt vis. Det oerhörda dådet blir mer fruktansvärt när siffrorna adderas ihop, långsamt, men obevekligt.

Cecarinis framställning är objektiv och sällan agressiv. Vid de tillfällen då han ifrågasätter Eichmanns yttranden hänvisar han tydligt till fakta. Boken ger en insiktsfull och genomarbetad bild av Adolf Eichmanns liv och leverne.

Överhuvudtaget låter författaren läsaren fatta det moraliska omdömet, vilket jag uppskattar. Vidare är språk, stil och utförande av mycket hög kvalité, varför jag varmt kan rekommendera boken till andra som intresserar sig för förintelsen. Boken får en stark fyra i betyg.
Betyg 4

poby 2007-03-08 21:28
En väldig bok. På 500 tättskrivna sidor försöker författaren ta reda på hur en "vanlig" människa som Adolf Eichman kunde bli den, som hade ansvaret för att 5 miljoner judar avrättades under andra världskriget. En mycket ambitiös och välskriven bok. För en vanlig lekman, så är den emellanåt lite "tung", men den ger mycket fakta om judeutrotningarna.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Adolf Eichmann


  Köp boken som film på cdon: