bokrecensioner boktips

Tille-Lille

Författare: Therese Vesterlund
Genre: Biografi
ISBN: 9185499099


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symtomet på en dödlig sjukdom.
Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz.
Therese Vesterlund börjar börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen.
I denna bok har Therese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han stilla somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.
Journalisten Annika Sohlander har skrivit kapitlen om bakgrunden till dagboken och om föräldrarna Therese och Nicklas känslor runt Tille och sjukdomen.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tille-Lille :
2006-11-24 20:19
En blåsa på den nyfödde Tilles rumpa. Inte kunde någon ana att det var det första symtomet på en dödlig sjukdom.
Therese och Niclas får beskedet om att deras lille son har hudsjukdomen EB, den dödliga varianten Herlitz.

I denna starka och tårdrypande bok får man följa Tille-Lille i hans kamp mot döden. En gripande berättelse som går direkt in i hjärtat.
Att boken är skriven i blogg-form, en form jag inte är översvallande förtjust i, är en petitess. Det är innehållet som är viktigt. Tilles öde berör…
Betyg 5
Liknande böcker:
Ett kilo socker
 H. Trus
En polare bland pampar..
 L. Johansson
Vill du så kan du
 P. Ekwall
Etikprofessorn
 T. Tännsjö
Vänsterdocenten
 T. Tännsjö
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker