bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En studie i skräck
Ett brott föds
Katt med nio svansar
Konsthandlarens kista
Mr Queen har otur
Roten till det onda
Spel mot okänd
Liknande böcker:
Kautokeino den blodiga..
 L. Johansson
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOch på åttonde dagen

 
Författare: Ellery Queen
Genre: Deckare
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Och på åttonde dagen :


ElinLeticia 2006-10-22 17:32
Man kan förundras över hur jag kan såga Ellery Queens böcker och strax därpå börja om med en ny bok? Kanhända är böckerna bättre än jag insett? Eller kanske är det samma fenomen som när folk läser Harleqinböcker. Avkopplande för stunden. Det känns alltid som om jag slänger bort tid när jag läser Queen. Som om det måste finnas några andra och bättre böcker, att läsa istället. Men ändå fastnar jag....

"Och på åttonde dagen" utspelar sig i en öken. Ellery Queen råkar köra fel och hamnar i obygden. Denna dal har helt varit förskonad från brott och "civilisation" under många decennier. Det är ett fridens samhälle och Queen tas emot med öppna armar. Men bakom välvilligheten lurar något annat. Något ont som varit förutbestämt i årtionden. Queen ska vara en del av detta onda. Han är budbäraren. Och nu dröjer det inte länge förrän det sker ett brott i dalen. Detektiven får nysta upp ett mord under helt andra omständigheter än han är van vid.

När jag läste denna bok kom jag osökt att tänka på "I rosens namn". Båda böckerna sprider samma känsla. Skillnaden är att denna bok ska utspela sig under världskriget. Medan "I rosens namn" utspelar sig och handlar om, ett medeltida kloster. Författarna till Ellery Queen har en fundamental brist och det är sin förmåga att ge sina personkaraktärer liv. En intrig som skulle varit både bra och gripande blir med en så opersonlig personteckning bara slätstruken. Intrigen växlar mellan att vara mycket genomtänkt (och ibland överdrivet krånglig) till enklast tänkbara. Det känns som författarna drar åt olika håll. En vill skriva rena enkla detektivhistorier och den andra vill fylla ut med kunskap och krusiduller. När kusinerna Queen lyckas - då fungerar det oerhört bra. När de inte gör det (destå oftare) blir böckerna, så som denna, bara en trist parantes.

Boken får en tvåa i betyg.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Och på åttonde dagen


  Köp boken som film på cdon: