bokrecensioner boktips

Svart stig

Författare: Åsa Larsson
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100111384


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?
Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.

Medelbetyg: 3,07 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart stig :
2006-10-18 14:18
Boken bygger mycket på tillbakablickar, både vad gäller själva handlingen och huvudpersonerna. Det gör att tempot blir tidvis lite lågt, förutom slutet som är dramatiskt i värsta Coq Rouge stil.

Helt klart läsvärd, inte så mycket för den i vissa fall lite väl överdrivna historien om pojken som reser sig från en tragisk barndom till en oljemagnat.



Betyg 4
2006-12-22 07:29
Detta är den bästa av Åsa Larssons böcker om Rebecka & Co. Den var genomtänkt, spännande, lite mystisk, välskriven.

Bra!
Betyg 4
2007-02-07 20:15
den mest sammansatta av de tre, en väl sammansatt intrig som hela tiden går att knyta till de berörda personligheterna, lite utsvävande i vissa persongeografier och då om personer som inte alltid berörs så mycket i övrigt, åsa larsson kan beskriva personligheter, så varför gjorde hon inte det i solstorm så att man kunde få lära känna de genomgående huvudpersonerna i böckerna redan där.
Betyg 4
2007-04-15 19:12
Detta var den första Åsa Larsson boken jag läste men önskade att jag läst de andre före. Bra bok med bra intrig och roligt med Norrland som händelsernas centrum mot alla böcker som handlar om södra Sverige.
Lagom mycket av familjerna omkring för det är ju ändå Rebecka, Anna-Maria och Sven-Erik det handlar om när de försöker lösa mordet. Lite ovanligt med de olika händlserna som lett fram till mordet, då man får bakgrunden till offret och hennes närmaste också. Kändes lite segt ibland med de beskrivningarna men de var ändå nödvändiga för att få en helhet.
Ska försöka få tag på och läsa de två böcker som kommit före denna.
Betyg 3
2007-05-03 12:59
Den tredje boken om åklagare Rebecka Martinsson och polierna Sven-erik och Anna-Maria. Jag har lyssnat på boken som ljud-bok med Katarina Everlöf som uppläsare.

Jag tycker att Åsa Larsson har en sällsam förmåga att skapa en alldeles särskild sorts stämning i sina böcker. Detta lyckas hon med även denna gång. Det är dock en ganska spretig historia som utspelar sig. Läsvärd.
Betyg 3
2007-08-10 10:15
Den första boken jag läser av Åsa Larsson. I media har hon hyllats och denna bok anses vara hennes bästa.
Tycker att boken börjar bra, ja mycket bra. Beskrivningen av vad som upptäcks ute på Torne träsks is är medryckande och inlevelsefull.
Men allt eftersom blir handlingen ointressant. Inte minst då den rycks itu av långa personbeskrivningar och tillbakablickar som sänker tempot. Många gånger känns dessa avsnitt felplacerade vilket gör att själva huvudhandlingen blir ett bihang. Hon vill få med för många personer i handlingen helt enkelt. Ester är en karaktär som för mig känns mest överarbetad och även överdriven i hennes övernaturlighet.

Att boken skulle vara så bra för att hon beskriver omvärlden och verkligheten i Afrikas inbördeskrig känns främmande.

Men framförallt märks det att "Svart stig" ingår i en serie. Men att Rebecka (tillsammans med Anna-Maria och Sven-Erik) skulle vara den röda tråden i denna serie märks knappast här.

Det finns så mycket mer jag skulle vilja säga om boken... Men kontentan: Tempot och spänningen i boken förstörs, för mig som läsare, av meningslösa och ej givande sidobeskrivningar. dessa skulle eventuellt kunna passa i en annan bok av en annan karaktär. Men inte i klassen spänningsroman! Inte ens blodbadet i slutet känns vidare spännande eller "fasansfullt".

Hennes språk är dock bra. För att avsluta med något positivt :)
Betyg 2
2008-05-04 22:25
Den här gillade jag inte alls.
Hoppas att den fjärde boken kommer att likna de två första.
Betyg 2
2008-11-17 20:09
Tredje boken om Rebecka Martinsson. Tycker den började jättebra, sträckläste den. Men kan tycka att det blev lite väl mycket "vilda västern" i slutet. Det hände lite väl mycket på en gång.. Gillade familjehistorian. En läsvärd bok.
Betyg 3
2009-01-08 10:02
Första boken av Åsa för mig. Imponerades bitvis av språket. Historien känns trovärdig, men håller med föregående recensenter om att sidohistorierna ibland tar över. man vill tillbaka till "nutid". Men hon hoppar skickligt mellan olika skeden, tappar aldrig tråden trots de många personer som vävs in i berättelsen. Läsvärd.
Betyg 3
2009-10-31 20:43
En trög story. Långa partier var långtråkiga. Sidohistorierna tar över, jag tappar koncentrationen.
Tredje boken i serien om polisinspektör Anna-Maria Mella och åklagare Rebecka Martinsson.
Betyg 2



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart stig
Liknande böcker:
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund