bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSagan om Arathea

 
Författare: L.M Peterson
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9197629006
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  9
Lärorik:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Plötsligt en dag dyker hon bara upp, kvinnan med det långa blonda håret och de isblå ögonen. Hon är senig och stark, hela hon utstrålar en styrka ens få män besitter. Ingen vet vem hon är utom de som haft hand om hennes träning, hon är höljd i dunkel.

Hon stöter ihop med Elvfar, en mytomspunnen äventyrare, som av en händelse, och påstår hon vill köpa hans tjänster. Innan de hinner göra upp affären dyker en smutsig liten troglodyt upp och erbjuder Elvfar en bättre affär, och som den affärsman han är lockar den honom mer. Arathea slår ändå följe med Elvfar och de handplockar sin trupp på färden, och ingen utom Arathea vet deras mål.

Hon kan inte låta dem veta vad det egentliga uppdraget är, hon vet bara att om hon misslyckas kommer hela hennes folk att dö ut...

Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sagan om Arathea :


Qela 2006-09-05 16:00
En stark fantasyhistoria för äldre tonåringar och vuxna som har en egen prägel, dvs ingen dussin-bok. Spännande från första sidan och med en oväntad upplösning.
Betyg 5

Aska 2006-09-05 16:02
Arathea är en välskriven roman med de klassiska fantasyattributen (hjälten som ska rädda världen, skurken, det magiska föremålet osv) men med en fräsch gråton - allt är inte svart eller vitt. Man vet inte säkert var man har de olika karaktärerna förrän mot slutet av boken.

Handlingen är lätt att komma in i och lätt att följa utan att bli simpel eller ointressant. Den håller ett bra tempo där man inte hinner bli uttråkad och kommer med flera nya vändningar som håller intresset uppe. Ser fram emot fler böcker av författarinnan!
Betyg 4

Sanne 2006-09-16 14:55
Det är inte ofta det dyker upp nya svenska fantasyförfattare, särskilt inte kvinnor, och absolut inte någon som lyckas med att både skriva fängslande fantasy och samtidigt vågar lite mer än andra. Sagan om Arathea är fängslande, oerhört spännande, och med ett persongalleri som både roar och berör. Huvudpersonen är kvinna, och slår både läsaren och sina följeslagare med häpnad. En magisk talisman, en mytomspunnen legend, och en förmodat utdöd kungaätt är ingredienser som skruvar upp spänningen på högsta nivå. Humor och värme gör berättelsen levande, och de fantastiska personbeskrivningarna för in huvudpersonerna i medvetandet hos läsaren så att man tycker sig känna dem personligen.
Jag rekommenderar Sagan om Arathea varmt till alla fantasyfans, och till alla övriga som gillar en bra historia som berättas med inlevelse och humor.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sagan om Arathea


  Köp boken som film på cdon: