bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den stora gruvstrejken
Krogen
människodjuret
Thérèse Raquin
Liknande böcker:
Mina universitet
 M. Gorkij
Ute i världen
 M. Gorkij
Stigfinnaren
 J. Cooper
Bror Och Syster
 G. Eliot
En yankee vid kung Art..
 M. Twain
Fyrtornet vid världens..
 J. Verne
Mathias Sandorf
 J. Verne
Kung Salomos skatt
 R. Haggard
Jude The Obscure
 T. Hardy
August Strindbergs Inf..
 F. Göranson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNana

 
Författare: Emilé Zola
Genre: Klassiker
Ämnesord: kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 1880
ISBN: 9780486452395
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  4
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nana :


buccho 2006-07-20 00:53
Nana är ytterligare en roman och skildring av släkten Rougon-Macquart, vad jag menar med "ytterligare" kan verka lite confused ( har glömt det svenska ordet, tyvärr). I en serie av 20 volymer skildras släkten Roougen-Macquarts levnadshistoria under flera generationer.

Nana är fortsättningen på romanen "krogen", som i sin tur handlar om ett par med två barn, Nana är det ena barnet och det andra barnets liv skildras i " den stora gruvstrejken".

Nana som verket heter och även huvudfiguren som var dottern till paret som skildras i verket "krogen", Bordenave är chefen på en teater och han upptäcker Nana, som förvisso inte har någon talang, men detta ersätts med den bländande skönhet hon av venus blivit skänkt.

Snart är hon omtalad i hela Paris, från de lägsta klasserna till de högsta och männen avgudar henne. Nana som märker att hennes skönhet bländar samtliga, låter snart missbruka den till att tillgodo se sina behov, pengar, ädelstenar och lyxiga hus är bara något av det som männen ger henne för att bara få höra ett från henne. Hon tar hämd på dessa rika karlar som hon fördärvar och plundrar tills de står där beniga och inte har pengar till en droska. Det är då Nana vänder ryggen åt dem, inga pengar? ingen kärlek!

Men hon har ett gott hjärta samtidigt, männen får goda råd från henne, och det är ett bevis på att hon är väldigt klok, eller är det männen som känner sig vilsna i hennes närvaro? men alla är inte rika, alla ger inte henne pengar, ja iaf inte i de mängder som hon hade önskat. George som är en yngling på ca 20 år förälskar sig i henne och Nana hyser en stor kärlek för honom också, men det hindrar inte att han tar livet av sig......

Hennes skönhet låter fängsla männen, splittra familjer, omvända männen i celibat, ruinera grevar och bankirer, skapa svartsjuka, skapa respekt, men dödens vingar övervakar henne och närmar sig allt mera..

Hennes son som blir omskött av fastern dör i smittkoppor och som angriper Nana samtidigt som krig förklarats mot Preussen!

Eter de två senaste verken som jag läst av Zola är jag glad för de sparsamma miljöskildringarna i detta verk, som läsare får man följa handligen i form av konversationer mellan personerna som oftast.
högsta betyg är förmodligen det minsta jag kan ge! ett strålande av verk av en ypperlig bra författare!
Betyg 5

minigrisen 2007-11-02 13:05
Jag tycker att den här boken var jättebra. Det var lite svårt att komma in i den. Jag hade väldigt låga förväntningar innan jag läste den så det kanske bidrog till att jag gillade den. Personen Nana är mycket tvetydig och svår att tolka. Hon får till slut min sympati trots att hon är väldigt narcissistisk, egocentrisk och infantil. När en författare kan få mig att gilla personer som egentligen är avskyvärda, då är de duktiga!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nana


  Köp boken som film på cdon: