bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Pillret
 I. Carlberg
Hur du blir Parisisk v..
 A. Berest
Matmolekyler
 L. Förare
Bättre Kondition
 P. Åstrand
Koka soppa på fysik
 H. Bengtsson
Koka soppa på fysik
 H. Bengtsson
Ursäkta, hur dags går..
 P. Eriksson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerButiksguide

 
Författare: ViktVäktarna
Genre: Fakta
Ämnesord: mat, hälsa, bantning, banta, diet
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Butiksguide :


axel-nelson 2006-07-16 22:08
Plötsligt upptäckte jag att jag bara villle äta, äta, äta, äta...
När jag var 25 vägde jag runt 60, klar undervikt för min längd och nu 27 år senare kröp min vikt upp mot 85 och mer. Ett högt blodtryck i vintras tog bort mitt behov av att salta maten, all mat är ju naturligt salt upptäckte jag. Innan dess hade min tobakskonsumtion minskat till nägra pipor tobak om dan och alkoholen minskade av bara farten. Nu var det bara lilla kulmagen. Jag vet att body-mass-index är bull shit för att se om man är överviktig. Bukfetma, är alla seriösa forskare överens om är det farliga fettet, bukfett drabbar mest män. För en vuxen man är det midjemåttet, inte vikten som är det viktiga. Är midjeomfånget över 1 m, så är man överviktig - punkt slut. Diet handlar egentligen bara om detta: Minska på allt vitt: Socker, fett, salt, vitt mjöl och istället öka det gröna. En förenklad men fungerande sammanfattning. Minska kolhydratintaget oxå, om du inte är idrottare eller grovarbetare. Ät istället mycket grönt, mycket frukt, fettfattigt kött. Tyvärr tycker jag inte om fisk och fågel - annars är det bra käk och fiskfett är rent av nyttigt. Alla konstiga bantartips är bull shit! Lever man sunt, så går man ner i vikt och man behåller sin vikt. Och sen är långa promenader ett erkänt sätt att bli gammal och sund. Inga problem för mig, som städare är jag i ständig rörelse och så har jag inget körkort.
Jag råkade bläddra i en liten skrift som en bekant som gått med i Viktväktarna hade. Hon fixade ett ex åt mig.Här är nästan alla ät- och drick-bara produkter listade med "points". Principen är enkel. Ät och drick så få points som möjligt under en dag. Lämplig mängd points är olika för olika personer. Men efter att ha kollat vad jag bör äta för att leva sunt, torde 20 -25 points vara lagom för mig.
En djupfryst pizza av märket Ica håller runt 20 points. Med tanke på att pizzan som jag brukat köpa i pizzerian runt hörnet dryper av fett, är det lätt att anta att en sådan håller runt 35-40 points. Med tanke på att jag brukade käka 2-3 såna i veckan, så borde jag knappast äta något annat den veckan! Så bort med hämtpizzorna! Pajer, vissa mjölkprodukter och juicer är oxå rena kaloribomberna. Min dagliga burk folköl innehåller mindre kalorier än två glas juice! För en vuxen är en öl bättre, menar jag! Grönsaker och frukt kan man i princip frossa i och det går snabbt att slänga i en burk kikärter, djupfrysta grönsaker och
kryddor i wokpannan och få ihop en näringsriktig smalmat som mättar! På mina mackor har jag Bregott och lagrad ost, visst är det fett. Men med en god lagrad ost räcker det med en skiva på mackan. Magra ostar och smörgåsmargariner kräver stora mängder för att överhuvudtaget ge någon smak och de är dessutom tillverkade med konstiga naturvidriga metoder! Bättre njuta lite men gott!
För mig tycks det räcka att ha "Butiksguiden" för att kolla upp vilka produkter jag kan frossa i (alla nyttiga och GODA!) och vilka jag bara bör unna mig vid enstaka tillfällen. Och ja, jag går ner stadigt i vikt - bara genom att äta lite mindre fett och socker, och jag mår mycket bättre. Detta trots att jag några gånger i veckan käkar min lunch på Lund bästa krog!
De viktväktarböckerna som säljs i butikerna verkar inte bygga på pointsystemet utan på det gamla med kalorier och kolhydrater per 100 gram. Men det är i princip samma sak, bara att det är lite fler siffor att hålla reda på. Det är viktigare för killar att äta sunt än vad det är för tjejer, just på grund av att vi drabbas oftare av det farliga bukfetman, men det är mest tjejer som är med i bantarklubbar. Så grabbar, kan ni inte gå ner i vikt/hålla rätt vikt själva, så kan ni går med i Viktväktarna, det är där alla tjejerna finns!
En vanlig näringstabell funkar alldeles utmärkt. Fördelen med Butiksguiden är, att att det är lätt att räkna ut vad man kan äta och att den visar skillnaden mellan olika fabrikat av samma produkt - och den skillnaden kan vara stor!
En klar femma!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Butiksguide


  Köp boken som film på cdon: