bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Faunen
In i öknen
Lekplats
Målarens döttrar
Snöängel
Liknande böcker:
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
The Wasp Factory
 I. Banks
I morgon kommer Christine
 M. Wester
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Köttets tid
 L. Wolff

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHerrgården

 
Författare: Anna-Karin Palm
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170013535
 
Spänning:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Overkligt och hemlighetsfullt ligger det graciöst harmoniska huset plötsligt framför dem, Ben, Alex, Leila och Juri, som gått flera nätter i sträck genom skogar och plundrade byar. Ingen syns till, och där inne finns allt de behöver, där råder ordning och skönhet. De kan inte fatta sin osannolika tur, att så av en slump ha funnit en fristad när omvärlden befinner sig i upplösning. För berättaren, Ben, ter sig de där månaderna i Herrgården efteråt som en ogripbar dröm, svävande likt dimman som steg upp från sjön. Vad var det som hände, när den bräckliga tryggheten de skapat i sin isolering började rubbas, när de personliga erfarenheterna inte längre gick att förtränga? Alltmer vaksamma blev de mot varandra, tills kaos och katastrof nådde också Herrgården... Men huset finns kvar, och Ben vet att han för alltid hör hemma där. Anna-Karin Palms mångtydiga berättelse är en existentiell rysare, ett drama för sex karaktärer och ett hus.

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Herrgården :


Jenny 2006-06-20 12:46
Ganska spännande roman om några människor på en herrgård. Alla har sina hemligheter, som förr eller senare kommer upp till ytan.
Betyg 3

lottaliza 2008-08-08 15:23
Som alltid när man fastnat för en författare baserat på bara en tidigare bok (i mitt fall "Målarens döttrar") har man lite för höga förväntningar. Herrgården infriar visserligen en hel del: Palm skriver vackert, historien är engagerande och speciell, karaktärerna både sammansatta och lite ogripbara. Men samtidigt är det hela lite för "obehaglig" och dysantopisk för att jag riktigt ska njuta.

Palm får fler chanser, men jag väntar nog ett tag till nästa gång...
Betyg 3

Daniel_Target 2009-05-31 13:38
Det sämsta jag någonsin läst. Palm förblir en Falloutwannabe utan dess like. Hon kommer kanske få en chans till, men bara för att jag då får möjligheten till ytterligare en sågning.
Betyg 1

Bokhållaren 2012-10-24 12:21
Fem människor och fem öden flätas samman under en orolig tid i ett okänt land. Deras förflutna, minnen och sorger lägger en finmaskig väv av både aningslöshet och medvetenhet, av såväl mod som feghet över dem alla. Och överlever gör den som visat minst hjältemod. Som i det verkliga livet?
Betyg 4

gun 2017-04-23 14:57
När regeringsstyrkor och rebeller härjar runt så går ingen säker. Alla kan bli utsatta för angiveri. Det märker personerna som trott att de hamnat i en övergiven herrgård långt utanför samhället. Men huset är inte övergivet utan bebos av en kvinna som så småningom dyker upp och välkomnar de anlända. Tillvaron blir full av uppgifter men det är bara en av gästerna som älskar herrgården lika mycket som ägarinnan. Tillvaron blir plötsligt komplicerad och någon blir mördad och en annan skjuten av polisen. Bra skriven bok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Herrgården


  Köp boken som film på cdon: