bokrecensioner boktips

Målarens döttrar

Författare: Anna-Karin Palm
Genre: Roman
Ämnesord: utanför bilden
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9789174512717


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En dag i vårt samtida Stockholm får Maria och hennes bror en målning sig tillsänd av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras far som försvann när de var barn. De reser med bil till södra England och får snart upp ett spår efter fadern.
Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden tillsammans med sin syster och sin far konstnären. Laura delar kynne och konstintresse med fadern, står alltid på hans sida och lever under en stor del av sin ungdom för hans gärning. Men när hon en dag står ensam bryter hennes obändiga strävan efter självständighet fram.

Anna-Karin Palm, en av våra mest löftesrika unga författare, berättar växelvis om Laura och Maria, om deras uppgörelse med sig själva och med de tabun som rests åt dem i generationer. Hon gestaltar deras konflikter på vägen till en kvinnlig identitet och låter på ett oväntat sätt deras öden korsas. Med en flödande, detaljskarp prosa, mättad av färger och ljus, formar sig hennes roman till en spännande gåta och till en medryckande skildring av landskapet, det tuktade engelska kulturlandskapet och det mindre idylliska i människan själv.


Medelbetyg: 3,75 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Målarens döttrar :
2003-11-05 09:02
Ett sökande efter en sedan länge försvunnen far, väver sig in i ett spår av minnen och förhoppningar.
Växelvis berättad av de unga kvinnorna Laura och Maria vars öden för dem samman...

En berättelsen som växer sig stark in i själen.
Fylld av målande landskap och gåtfulla människor.
Boken man inte gärna lägger ifrån sig...
Betyg 4
2003-11-18 21:41
Smått fantastisk bok - jag gillar miljöskildringarna som är mycket målande, och hur hon skickligt växlar mellan tidsperioder.
Betyg 4
2004-05-12 09:04
Den växelvisa skildringen mellan olika tider är så bra! Beskrivningen av miljön är fantastiskt bra den med, man känner sig närvarande.
Betyg 4
2005-08-12 12:24
En väldigt välskriven och fin bok. Jag kunde inte sluta läsa den. Jag tycker också att tidshoppen fungerar bra. Läs den!
Betyg 4
2008-08-08 15:19
Här är en sån där bok och författare man snubblar över och inte har några som helst förväntningar på. Tyckte historien lät seg och ointressant och läste mest för att ha nåt att läsa.... Tills jag drog in i både historien och berättandet! En mjuk och varm läsupplevelse där jag hade svårt att förstå vad jag tyckte var så bra... jag visste bara att jag njöt! Och det är väl ett bra betyg om något?
Betyg 4
2012-10-24 12:33
Palm lägger sten på sten i ett imponerande romanbygge där hon visar oss de vindlande vägar och irrgångar livet och kärleken kan ta för den som vågar leva med öppna ögon och sinnen. De vägar som leder till vårt hjärtas röda kammare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Målarens döttrar