bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlues

 
Författare: Louise Hoffsten
Genre: Biografi
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blues :


ElinLeticia 2006-06-07 20:57
När sångerskan Louise Hoffsten drabbades av sjukdomen Ms trodde hon först att det bara var en följd av hennes uppslitande skilsmässa. Hon vägrade ge upp sitt liv utan fortsatte leva på precis samma sätt, trots fara för sin hälsa. När hon väl insåg det oundvikliga i sjukdomen började förnekandet och kampen att hitta ett botemedel. Hoffsten var långt ifrån främmande att ge sig in i ockulta sällskap för att kunna bota sin sjukdom. Men utan självdistans och insikt om vart hon var på väg, började hon utnyttjas av olika grupper. De övertygade henne om att meditation skulle kunna bota hennes sjukdom. Hennes yogaschema utökades till 8 timmar per dag! och när framstegen uteblev ifrågasattes hennes "tro" på meditationens läkande förmåga. Ungefär samtidigt kämpade Hoffsten med att slå i USA. Men sjukdomen fick branchfolket att tvivla på hennes förmåga varför hennes förhoppningar grusades. Vi får i "Blues" följa Louises insiktsfulla färd mot acceptans av sjukdomen. Biografier brukar ytterst sällan vara självutlämnande på RIKTIGT. Inte sällan är biografier böcker om hur författaren vill att folk ska uppfatta hans/hennes liv. Men denna bok utgör ett undantag. Louise skriver naivt och naket. Ibland blir jag förvånad över hur öppen hon orkar vara!

När jag började läsa "Blues" var jag redan intresserad av Hoffsten som människa. Hennes kamp och hennes musik liknar inte något annat jag hört. Men denna bok fördjupade min förståelse för henne och hennes sjukdom. Den gav en rik bild av en mspatient som har svårt att acceptera sin situation. Jag blev facinerad och det är orsaken till mitt höga betyg (trots att språk och stil inte alltid var perfekta), Blues får en stark fyra.
Betyg 4

tiiieeptherese 2009-07-19 14:33
Jag sökte en bra bok att läsa då min pappa föreslog att jag skulle läsa "Blues".
han är inte någon som brukar läsa böcker men denna boken fastnade han vid och har läst den två gånger och därför blev jag inntreserad.
Jag hade ingen aning förän nu att Louise Hoffsten hade Ms, men jag förstår och man får sådan inlevelse i hur det känns för henne.
Man får väldigt stor förståelse av allt hon skriver och jag förstår inte hur hon orkar skriva allt. det är väldigt starkt gjort.

Boken är mycket bra och spännande och när man väl börjar läsa är det svårt att sluta.
Varända mening är byggd på starka ord och varända ord har stor betydelse i texten.

Ni som söker en bra bok att läsa. Läs denna de är en utmäskt bok och ni kommer inte bli besvikna!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blues


  Köp boken som film på cdon: