bokrecensioner boktips

Självkänsla nu!

Författare: Mia Törnblom
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9137127578


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Författaren, coach i personlig utveckling, presenterar här ett program som syftar till att stärka självkänslan, d.v.s. medvetenheten om den egna personlighetens värde. Det betonas att självkänsla inte ska förväxlas med självförtroende vilket är kopplat till förmågan att prestera.

Mia Törnblom arbetar som coach i personlig utveckling. Hon har själv lyckats ta sig ur ett nattsvart mörker och lever idag ett glädjerikt liv, fyllt av kraft och energi. I sitt arbete coachar hon företagsledare, idrottsstjärnor, unga människor som farit illa - alla som har modet att våga förändra sitt liv. Här presenterar hon sitt framgångsrika träningsprogram.
Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når - vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan heller inte uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik - och i slutändan kan vi förlora vår livslust. På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken är som klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!
Medelbetyg: 3,38 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Självkänsla nu! :
2006-06-01 15:16
Boken reder ut skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och visar hur man kan arbeta på att förbättra sin självkänsla och hur oerhört viktigt det är.
Betyg 4
2007-02-15 15:38
Blev väldigt inspirerad och rekommenderar den varmt!
Betyg 5
2008-09-17 19:21
"Du duger", "Du är bra som du är", "Du bestämmer själv om du ska vara lycklig.", "En god självkänsla är bästa vapnet i en konflikt".

Detta är typiska slagord som Mia Törnblom, erfaren livsstilscoach och föreläsare, förmedlar till oss i sin bok. På ett sätt är detta uteslutande skåpmat och slitna gamla sanningar, som egentligen förlorat sin kraft då så många sagt det så många gånger att de nästan slutat betyda något. Och det är just där som Mia Törnblom gör skillnad som coach, föreläsare, programledare och författare. För när hon säger dessa saker känns de äkta. Hon fyller de tomma fraserna med trovärdighet, känsla och smärtsam livserfarenhet.

Fenomenet Mia Törnblom kan inte beskrivas utan hennes bakgrund. Som missbrukare, som alkoholist, som kriminellt belastad och med den stora kärleken som dukade under för drogerna och tog livet av sig. Om en människa med sådan bakgrund säger att livet kan vara enkelt och att man kan lyfta sig ur vilken skit som helst - då tror man henne. Och därför lyssnar man och tar in. Ett sådant råd som att - ett par gånger om dagen se sig i spegeln och säga: "Du duger, du är bra" - skulle jag ha mycket svårt att ta på allvar annars. Jag skulle tyckt det var naivt, ytligt och löjligt. Men Mia Törnblom säger att det var så hon gjorde och jag tror henne.

Mia har själv läst in sin bok - vilket först gjorde mig mycket kluven. Å ena sidan är bokens innehåll baserad på många samtal och föreläsningar hon hållit. Patoset i varje ord sitter i hennes ryggmärg, och det hörs när hon läser. Å andra sidan läser Mia med samma betoning som en automatisk röst i en telefonväxel. "DU har TvÅ samtal FÖRE diG." Hon förklarar att hon ett tag i livet trodde hon hade dyslexi och det märks på inläsningen. Betoningen blir märklig - som om hon hela tiden försöker räkna ut vilket som är meningens sista ord. Detta är inledningsvis mycket irriterande. Men när man vant sig går det an, och då tar hennes passionerade fördelar över.
När jag på allvar började fundera på vad jag egentligen tyckte om Mia som inläsare kom jag fram till att hon skulle inte fixa att läsa in någon annan bok än sin egen och ingen annan skulle kunna läsa in hennes bok bättre än hon själv.
På slutänden är just det att hon läser in boken - trots tydliga svårigheter - själva andemeningen med hela boken. Mia Törnblom är rädd att skriva en bok, då hon tyckt att hon inte kan skriva. Mia skriver en bok. Mia Törnblom är rädd att läsa högt, då hon trott sig ha dyslexi. Mia läser in en bok.
Mia Törnblom är ingen perfekt författare och inläsare. Men hon duger. Hon är bra som hon är.

Betyg 4
2010-08-29 11:02
Trodde den skulle vara något för mig, men nej, jag kan inte ta åt mig av den... tyvärr.
Betyg 1
2011-01-18 18:07
Jag har alltid varit osäker på mig själv, aldrig trott på mig själv - även fast jag kan ganska mycket. Dåligt självförtroende har jag alltid haft, men det var inte förrän jag läste den här boken som jag insåg att det är min självkänsla som är skrämmande är låg. Det är där mitt problem ligger.

Boken fick mig att inse just det, att jag har dålig självkänsla. Men egentligen gav den mig inget konkret. Det var inte direkt så att jag fick bra självkänsla efter jag läste boken. Men vem vet, om jag ger hennes råd en chans, så kanske de kan hjälpa mig...
Betyg 3
2011-04-11 17:28
Helt okej enligt mig. Inget jag själv skulle välja att läsa då det var en skoluppgift.
Betyg 3
2013-02-13 00:04
Man blir ju alltid lika förväntansfull och lite småsprallig innan man ska börja läsa en bok om personlig utveckling, denna var inget undantag.

Det märks att Mia har stora brister i att skriva (såsom hon själv uttryckt det) men hon grejar skrivningen ändå skapligt. Det som jag bara tyckte fattades var mer upplysning och bättre tips på hur man kan förbättra självkänslan. Stundvis fick jag till och med känningar att hon underhöll viss information och teknik. Men jag kan självklart ha fel på denna punkt. Jag fick följaktligen inte bättre självkänsla ögonblickligen av boken, utan det krävs hårdare och striktare metoder än det som redovisas här.
Jag var och deltog på en föreläsning som hon höll i på Stockholms Universitet och där måste jag säga att hon överträffade mina förväntningar. Hon är en extremt, i sin allra allra radikala form, bra talare. Blev verkligen förtjust och lite små vågor av avund vällde upp inom mig, förstås. Spontanitet, energi, vältalighet, åskådliggörande, allt hade hon! Så jag kan förstå att hon presterar snäppet sämre vad beträffar skrivandet.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Självkänsla nu!
Liknande böcker:
Finna flow : den varda..
 M. Csíkszentmihályi
Vässa din sociala komp..
 N. Jacquemot
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Hallucinationer
 O. Sacks
Det svenska hatet
 G. Tamas