bokrecensioner boktips

Den slippriga sluttningen

Författare: Lemony Snicket
Genre: Ungdom
Ämnesord: spänning, ungdom
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9171301267


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kära läsare!
Precis som handslag, husdjur och råa morötter finns det många andra saker som helst inte borde vara slippriga. Men i den här eländiga boken är jag rädd att Violet, Klaus och Sunny Baudelaire stöter på långt mer än sin beskärda del av slippriga ting under sin förskräckliga färd uppför - och nedför - en kedja av sälsamma och obehagliga berg.

För att bespara dig ytterligare obehag vore det bäst att inte nämna några av de frånstötande detaljerna i berättelsen, bland dem i synnerhet ett hemligt budskap, en kälke utan medar, en förrädisk fälla, en svärm snöknott, en illasinnad skurk, en trupp organisationstillhörande ungdomar, en ungfast form med lock och en överrumplande överlevande från en förödande eldsvåda.

Olyckligtvis har jag vigt mitt liv åt att utforska och dokumentera de föräldrarlösa barnen Baudelaires sorgliga historia. Men du har inga skäl att viga ditt liv åt sådanna saker, utan i stället låta den här slippriga boken glida dig ur händerna och ned i närmaste paperskorg eller djupa grop.

Med all vederbördig respekt,
Lemony Snicket
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den slippriga sluttningen :
2006-05-16 19:30
Ytterligare en av böckerna om syskonen Baudelaire, detta är den tionde boken och det är mer spännande än någonsin.
Även om de flesta händelser i boken är allt annat än roliga så är boken skriven på ett sätt jag verkeligen gillar, det är liksom aldrig tråkigt att läsa utan när det inte händer något så kommer det alltid något roligt skämt om den hemska tillvaron för barnen eller annat som klassas som kul.
Vid vissa svåra ord har det även beskrivits vad det i fråga betyder, det är roligt och får en att bättre förstå vad som menas (eller rättare sagt förstå överhuvudtaget utan att alltid behöva sitta med ordboken i högsta hugg), om man har tur kan man inte bara bespara sig själv tid utan också lära sig något på vägen, och om du sover ordentligt och läser noga är det stor chans att du i alla fall har ett till litet ord i ryggsäcken när du stänger boken efter att du läst den.

Jag tycker att det är en riktig toppenbok!
Betyg 5
2006-05-19 19:41
Den är jättebra! Älskar den bokserien!
Betyg 5
2007-06-21 12:20
Precis som alla andra av Snickets böcker är denna helt unik! Böckerna blir aldrig tråkiga utan håller samma tempo hela tiden. Underbar bok som jag verkligen rekomenderar till alla som vill läsa en bra och förfärligt sorglig bok.
Betyg 4
2007-11-17 19:59
ALLA SNICKET BÖCKER ÄGER!!!!!!!=)<3
Betyg 5
2011-10-19 21:00
Författaren utgår ibland ifrån att man är en idiot. Det är i alla fall vad det känns som. Det här är en konstik och tråkig bok.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den slippriga sluttningen
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen