bokrecensioner boktips

Reptilrummet

Författare: Lemony Snicket
Genre: Ungdom
Ämnesord: svart humor, gotisk, absurdism
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9177113357


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kära läsare!

Om du har valt den här boken i hopp om att få läsa en trevlig berättelse, måste jag tyvärr meddela att du har valt helt fel!

Den kan verka trevlig och hoppfull till en början, när syskonen Baudelaire tillbringar en tid tillsammans med intressanta reptiler och en gladlynt farbror, men låt dig inte luras av detta. Som du säkert redan har förstått, leder även de lyckligaste stunder i syskonen Baudelaires liv fram till obehagliga händelser...
Högaktningsfullt
Lemony Snicket
Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Reptilrummet :
2005-06-12 19:43
De olycksaliga syskonen Baudelaires otur fortsätter. I "En olustig början" förolyckades deras föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda. Barnen placerades hos greve Olav, en avlägsen och elak släkting, som mest av allt ville lägga vantarna på deras förmögenhet. Greve Olav tvingade barnen passa upp honom och hans otäcka vänner till den dag då barnen avslöjade hans planer då han försökte gifta sig med den blott 12 åriga Violet. Greve Olav flyr fältet och barnen placeras denna gång hos sin släkting Montgomery Montgomery vars liv kretsar kring ormar, och andra slingrande saker. Farbror Monty visarsig dock vara en ypperlig vårdnadstagare och barnen känner sig lyckliga för första gången sedan olyckan. Men då dyker Greve Olav upp - förklädd till Montys tjänare....

Den första boken var ganska tam och denna bok fortsätter i samma stil. Men trots detta kan jag inte låta bli att dras med i de olycksaliga äventyren. Snicket skriver omständigt men roligt om barnens kamp med Greve Olav. Jag irriterar mig en hel del på förklaringen av alla ord. Även om jag inser att detta är ett berättargrepp, känns det jobbigt att hela tiden bli störd av alla förklaringar. Men bortser man från det (som troligtvis är något som går igen i alla böcker - vi får se), är"Reptilrummet" lättläst och tämligen intressant. Den får ett medelgott betyg.
Betyg 3
2007-07-06 17:31
Såhär långt var jag med. Gillade den, men slutade läsa efter 5 böcker eftersom det var samma deprimerande historia om och om igen. Det är ju meningen, men det passar inte mig.
Betyg 5
2007-11-17 19:54
serien fortsätter på samma vis...
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Reptilrummet
Liknande böcker:
Den sorgsna sjön
 L. Snicket
En olustig början
 L. Snicket