bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den slippriga sluttningen
Den sorgsna sjön
Det tvetydiga tivolit
En olustig början
Slutet
Liknande böcker:
Den sorgsna sjön
 L. Snicket
En olustig början
 L. Snicket

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerReptilrummet

 
Författare: Lemony Snicket
Genre: Ungdom
Ämnesord: svart humor, gotisk, absurdism
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9177113357
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kära läsare!

Om du har valt den här boken i hopp om att få läsa en trevlig berättelse, måste jag tyvärr meddela att du har valt helt fel!

Den kan verka trevlig och hoppfull till en början, när syskonen Baudelaire tillbringar en tid tillsammans med intressanta reptiler och en gladlynt farbror, men låt dig inte luras av detta. Som du säkert redan har förstått, leder även de lyckligaste stunder i syskonen Baudelaires liv fram till obehagliga händelser...
Högaktningsfullt
Lemony Snicket

Medelbetyg: 4 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Reptilrummet :


ElinLeticia 2005-06-12 19:43
De olycksaliga syskonen Baudelaires otur fortsätter. I "En olustig början" förolyckades deras föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda. Barnen placerades hos greve Olav, en avlägsen och elak släkting, som mest av allt ville lägga vantarna på deras förmögenhet. Greve Olav tvingade barnen passa upp honom och hans otäcka vänner till den dag då barnen avslöjade hans planer då han försökte gifta sig med den blott 12 åriga Violet. Greve Olav flyr fältet och barnen placeras denna gång hos sin släkting Montgomery Montgomery vars liv kretsar kring ormar, och andra slingrande saker. Farbror Monty visarsig dock vara en ypperlig vårdnadstagare och barnen känner sig lyckliga för första gången sedan olyckan. Men då dyker Greve Olav upp - förklädd till Montys tjänare....

Den första boken var ganska tam och denna bok fortsätter i samma stil. Men trots detta kan jag inte låta bli att dras med i de olycksaliga äventyren. Snicket skriver omständigt men roligt om barnens kamp med Greve Olav. Jag irriterar mig en hel del på förklaringen av alla ord. Även om jag inser att detta är ett berättargrepp, känns det jobbigt att hela tiden bli störd av alla förklaringar. Men bortser man från det (som troligtvis är något som går igen i alla böcker - vi får se), är"Reptilrummet" lättläst och tämligen intressant. Den får ett medelgott betyg.
Betyg 3

Arawn 2007-07-06 17:31
Såhär långt var jag med. Gillade den, men slutade läsa efter 5 böcker eftersom det var samma deprimerande historia om och om igen. Det är ju meningen, men det passar inte mig.
Betyg 5

ElinJ 2007-11-17 19:54
serien fortsätter på samma vis...
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Reptilrummet


  Köp boken som film på cdon: