bokrecensioner boktips

Vince & Joy

Författare: Lisa Jewell
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170013322


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter en rad kraschade förhållanden inser Vince att det är den första kärleken, Joy, som han alltid har saknat. Han upptäcker att hon bor i närheten av honom och är på väg att gifta sig, men han törs inte ge sig till känna. Joys äktenskap blir inte som hon tänkt sig. En dag råkar Vince och Joy springa på varandra.

Vince har inte riktigt fått ordning på sitt liv, han har ett tråkigt jobb och har aldrig riktigt lyckats bra med ett förhållande. Men hans nya flickvän Jess är faktiskt bättre än de flesta, egentligen förtjänar han inte henne. Och en dag är hon gravid.
Men det är något som känns fel, Vince minns sin första kärlek, Joy, alltför väl. Det var hon som bara försvann utan ett ord till förklaring en dag när de var nitton år. Det enda Vince kunde läsa på lappen hon lämnat som förstörts av regn var: "Jag skäms så..."
Han har aldrig kunnat sluta tänka på Joy och när han inser att hon bara bor några kvarter ifrån honom och är på väg att gifta sig måste han se henne igen. Men när han ser Joy uppklädd och leende på sin bröllopsdag inser Vince att han inte kan klampa in som ett patetiskt spöke från det förflutna. Han ger sig inte till känna.
Joys äktenskap blir dock inte riktigt som hon tänkt sig, hennes omtänksamme make George förvandlas snart till en dominant och mycket svartsjuk man som helst vill hålla henne borta från världen.
Så en dag av en slump springer Vince och Joy på varandra &
Och den första förälskelsen glömmer man ju aldrig!

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vince & Joy :
2006-03-23 20:36
En riktig sträckläsare! Jag gillade den här boken skarpt eftersom huvudpersonerna var så mänskliga och råkade ut för saker som skulle kunna hända en själv... Man både retar sig på och känner med dem för att de gör så många idiotiska grejor och låter så många chanser spolieras. Vince och Joy springer på varann vid ett flertal tillfällen under åren som går efter det att de som fumliga tonåringar tog varandras oskuld men tajmingen är aldrig rätt. Antingen är hon gift eller så är han det men är de lyckliga? Är slutet lyckligt? Får de varann? Tja, det återstår att se för man kan aldrig så noga veta. Kanske var det ändå ödet som till slut hade ett finger med i spelet...
Betyg 4
2006-08-03 18:57
Bra bok, jag gillade alla personligeheter. Rolig, romantisk, trevlig bok som jag sträckläste.
Betyg 4
2007-09-29 23:23
Det här är en härlig bok! Lite långsam på sina ställen men om du vill läsa något lättsamt, rart och med några sammanträffanden för mycket så ska du sattsa på den här boken. En bok att tänka på när man känner sig lite nere!
Betyg 3
2009-12-01 14:37
Detta var inte alls en bok som jah hade förväntat mig, denna historia var mycket bättre. En kärlek vid första ögonkastet som får ett tvär slut innan den ens hinner börja, detta handlar om livet och ödet, och två människors väg genom livet.
Boken är mycket lättläst, man kommer in i den efter första sidan, och den blir aldrig tråkig eller seg, de 54o sidor vänds av bara farten.
Betyg 4
2009-12-26 11:16
Frustrerande berättelse om två vackra människor, men med för dåligt självförtroende för att våga vara tillsammans. Man får följa Vince och Joy genom sina torra felsteg till liv och ser chans efter chans att återförenas med sin första förälskelse gå upp i rök. Men självklart finns det ett lyckligt slut.
Lisa Jewell erbjuder alltid trevlig må-bra-läsning innan man hoppar på nästa planerade godbit. Den här var dock inte riktigt lika tillfredsställande som "Typ trettio" enligt min mening.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vince & Joy
Liknande böcker:
Sången om Akilles
 M. Miller
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Värma händer
 K. Widholm
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Lektioner
 I. McEwan