bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A Friend of the Family
Den tredje hustrun
Efter festen
Fågelburen
Och sen var hon borta
Ralphs party
Stjärna för en natt
Syskonmakaren
Typ trettio
Våga flyga
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVince & Joy

 
Författare: Lisa Jewell
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170013322
 
Romantik:  8
Humor:  4
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter en rad kraschade förhållanden inser Vince att det är den första kärleken, Joy, som han alltid har saknat. Han upptäcker att hon bor i närheten av honom och är på väg att gifta sig, men han törs inte ge sig till känna. Joys äktenskap blir inte som hon tänkt sig. En dag råkar Vince och Joy springa på varandra.

Vince har inte riktigt fått ordning på sitt liv, han har ett tråkigt jobb och har aldrig riktigt lyckats bra med ett förhållande. Men hans nya flickvän Jess är faktiskt bättre än de flesta, egentligen förtjänar han inte henne. Och en dag är hon gravid.
Men det är något som känns fel, Vince minns sin första kärlek, Joy, alltför väl. Det var hon som bara försvann utan ett ord till förklaring en dag när de var nitton år. Det enda Vince kunde läsa på lappen hon lämnat som förstörts av regn var: "Jag skäms så..."
Han har aldrig kunnat sluta tänka på Joy och när han inser att hon bara bor några kvarter ifrån honom och är på väg att gifta sig måste han se henne igen. Men när han ser Joy uppklädd och leende på sin bröllopsdag inser Vince att han inte kan klampa in som ett patetiskt spöke från det förflutna. Han ger sig inte till känna.
Joys äktenskap blir dock inte riktigt som hon tänkt sig, hennes omtänksamme make George förvandlas snart till en dominant och mycket svartsjuk man som helst vill hålla henne borta från världen.
Så en dag av en slump springer Vince och Joy på varandra &
Och den första förälskelsen glömmer man ju aldrig!


Medelbetyg: 3,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vince & Joy :


Synnez 2006-03-23 20:36
En riktig sträckläsare! Jag gillade den här boken skarpt eftersom huvudpersonerna var så mänskliga och råkade ut för saker som skulle kunna hända en själv... Man både retar sig på och känner med dem för att de gör så många idiotiska grejor och låter så många chanser spolieras. Vince och Joy springer på varann vid ett flertal tillfällen under åren som går efter det att de som fumliga tonåringar tog varandras oskuld men tajmingen är aldrig rätt. Antingen är hon gift eller så är han det men är de lyckliga? Är slutet lyckligt? Får de varann? Tja, det återstår att se för man kan aldrig så noga veta. Kanske var det ändå ödet som till slut hade ett finger med i spelet...
Betyg 4

Dulcinea 2006-08-03 18:57
Bra bok, jag gillade alla personligeheter. Rolig, romantisk, trevlig bok som jag sträckläste.
Betyg 4

Jennifer 2007-09-29 23:23
Det här är en härlig bok! Lite långsam på sina ställen men om du vill läsa något lättsamt, rart och med några sammanträffanden för mycket så ska du sattsa på den här boken. En bok att tänka på när man känner sig lite nere!
Betyg 3

bonadea 2009-12-01 14:37
Detta var inte alls en bok som jah hade förväntat mig, denna historia var mycket bättre. En kärlek vid första ögonkastet som får ett tvär slut innan den ens hinner börja, detta handlar om livet och ödet, och två människors väg genom livet.
Boken är mycket lättläst, man kommer in i den efter första sidan, och den blir aldrig tråkig eller seg, de 54o sidor vänds av bara farten.
Betyg 4

Dina.Tiger 2009-12-26 11:16
Frustrerande berättelse om två vackra människor, men med för dåligt självförtroende för att våga vara tillsammans. Man får följa Vince och Joy genom sina torra felsteg till liv och ser chans efter chans att återförenas med sin första förälskelse gå upp i rök. Men självklart finns det ett lyckligt slut.
Lisa Jewell erbjuder alltid trevlig må-bra-läsning innan man hoppar på nästa planerade godbit. Den här var dock inte riktigt lika tillfredsställande som "Typ trettio" enligt min mening.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vince & Joy


  Köp boken som film på cdon: