bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A Friend of the Family
Den tredje hustrun
Efter festen
Fågelburen
Och sen var hon borta
Ralphs party
Syskonmakaren
Typ trettio
Vince & Joy
Våga flyga
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStjärna för en natt

 
Författare: Lisa Jewell
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, självmord
ISBN: 9170012245
 
Spänning:  1
Romantik:  4
Humor:  6
Lärorik:  1
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vem drömmer inte om att bli rockstjärna, glida omkring i boa och stilettklackar, dricka champagne medan alla kysser ens fötter. Bee fick den där hiten alla drömmer om. Ana, hennes mycket yngre, tanigare, blygare halvsyster solar sig i glansen.

Exotiska och spännande Bee sticker till London för att erövra världen. Men under årens lopp förlorar Ana och Bee kontakten.

När Bee plötsligt och mystiskt dör, 36 år gammal, kallas Ana till London för att ta hand hennes saker. Det går upp för henne att Bee fört ett liv som ingen, varken deras smått galna mamma, hon själv, vänner eller grannar hade en aning om.

Medelbetyg: 3,5 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stjärna för en natt :


Hanako 2005-02-15 22:06
Ana beger sig till London för att ta hand om sin döde syster Bees saker. Där stöter hon på Bees bästa vän Lolita och även Bees gamla livvakt Flint. Ana överger sin mamma som lider av agorafobi och stanna kvar hos Flint och Lolita i London för att försöka ta reda på orsaken till Bees död, som visar sig vara ett självmord.
När Lolita rester utomlands för att jobba i några dagar, får Ana och Flint mer och mer kontakt. Ana dras till honom fast hon blivit varnad av både Lolita och andra för Flint.

Väldigt bra bok måste jag säga. Lättläst och underhållande och innehållsrikt. Inte tråkigt en enda sekund. Men jag måste även medge att bokens ganska patetiska och förutsägbara slut gjorde mig en aning besviken, men den är helt klart mer än läsvärd. Förtjänar en stark fyra!
Betyg 4

mana 2005-04-09 20:54
Ana och Bee är systrar, men de har aldrig känt varandra särskilt väl. De har olika pappor. Anas pappa var en gammal gubbe som hennes mor inte sörjde särskilt mycket när han dog, eftersom hon fortfarande hade känslor för Bees pappa som lämnat henne flera år tidigare när han insåg att han var homosexuell. Numera lider deras mamma av agorafobi och tar sig ytterst sällan ut ur det trygga hemmet.
Som tonåring lämnade Bee ”det trygga hemmet” och begav sig till London för att bli stjärna, därav Bees och Anas dåligt kontakt. Visst, Bee fick en hit, men hon var lika fort glömd igen som hon poppade upp på den så kallade stjärnhimlen.
När boken tar sin början har Bee av någon anledning dött och den osäkre Ana tvingas till London för att ta reda på Bees saker. Vad hon inte räknar med är att hon kommer bli kvar där tillsammans med Bees vänner Lolita och Flint. Tillsammans upptäcker de saker om Bee som de aldrig hade kunnat gissa sig till.

Inte tycker jag att Lisa Jewells språk är någonting speciellt. Hon använder ett högst neutralt språk som varken känns dåligt eller bra. Däremot är det ytterst lättläst vilket jag för det mesta tycker är en fördel. En hel del författare verkar vara inriktade på att skriva så komplicerat som möjligt, att bara ytterst få läsare får ut någonting av det de läser.
Själva berättelsen tycker jag är väldigt bra, själv grundidén. En ”typisk” bok för mig som gillar böcker av Marian Keyes. Stjärna för en natt är en lättsam bok som det inte krävs större koncentration att komma in i.
Det enda som jag kommer på att gnälla om just nu är slutet som kändes oerhört segt. Jag läste och läste i väntan på att äntligen bli klar. Slutet kändes som att samma saker maldes om och om igen.
Betyg 3

Synnez 2005-07-25 18:22
Ganska OK bok om man bara är ute efter en stunds underhållning! Påminner om Marian Keyes fast inte riktigt lika rolig... Innehåller en del hemligheter som gör att man måste fortsätta för att få veta men det är en bok man lätt glömmer ganska snabbt efteråt!
Betyg 3

verran 2007-09-29 20:48
En lättläst roman som handlar om en familjs öden. Ana åker till London för att plocka ihop sin döde systers saker. Då de inte haft någon kontakt på länge vet hon inte så mycket om Bees liv. Men när hon träffar på hennes vänner tar de tillsammans reda på mer...
Lättläst bok som dock stundvis kändes lite seg eftersom det inte hände något.
Betyg 3

Garbo 2008-06-13 20:43
Den här är inte alls så ytlig som man först kanske tror (t ex pga det urfula svenska omslaget). Den är varm och insiktfull, rolig och sorglig. Den här boken gjorde att jag fick upp ögonen för att jag faktiskt gillar "chic lit", eller i alla fall intelligent sådan - som denna är. Nu har jag läst alla Jewells böcker. Tips: Läs dem på engelska.
Betyg 4

bonadea 2008-11-14 17:33
Jag tycker om Lisa Jewell, hon är nog den författare av chick-literatur som närmast kan gemföras med Marian Keyes. Stjärna för en natt är kanske inte hennes bästa bok men den är klart läsvärd
Betyg 3

marta153 2009-01-07 18:01
Som så mycket annan chic-lit är den här boken ganska förutsägbar. Men om man söker några timmars förströelse, kanske under en längre resa, så är den perfekt!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stjärna för en natt


  Köp boken som film på cdon: