bokrecensioner boktips

De i utkanten älskande

Författare: Johanna Nilsson
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789143502992


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Roman om några udda, ensamma människor som alltmer desperat sträcker sig efter varandra i en lång kedja av kärlek som sneglar åt alla håll utom det rätta. Det är en berättelse fylld av svärta men också av hopp och galenskap och en befriande närhet till skratt.

Medelbetyg: 4,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De i utkanten älskande :
2006-01-18 23:49
En annorlunda bok, med personer som är udda och speciella, och samtidigt på något sätt ändå så äkta och levande. Ibland blir det som händer närmast absurt, men ändå skulle det kunna vara hämtat ur verkligheten i Sverige år 2005. Minnen, tankar, strävan efter att hålla fast vid ljuspunkter ur det förflutna blandas med kampen för att överleva och finna mänsklig värme och kärlek i en verklighet full av intoleranta och missunnsamma människor.

Johanna Nilsson är en skicklig författare som lyckas få fram det mörker som kan finnas i individer som inte lyckats finna sin plats i strävan efter lycka och framgång. Ändå finns det en slags mörk komik i det som händer, eller är det verkligen komik? Den är i alla fall mörk...

Men det är inte en hopplös bok. Här finns stunder av lycka, och människor som älskar och hoppas.

Betyg 4
2006-03-05 11:19
En djup berättelse om udda och trasiga människor som bär på stora drömmar. Flera olika människoöden vävs samman till ett lapptäcke av hopp och förtvivlan. Ångesten lämnar en inte oberörd.
Språket är underbart. Johanna Nilsson är en ordkonstnär och jag älskar hennes sätt att ge ord på händelser.
Betyg 5
2006-07-19 23:41
"De i utkanten älskande" är en slående boktitel.

Ensamna människor som länkas samman med varandra i deras letande efter ett liv, drömmar och lycka. En roman som man sitter och sträckläser då man vill vet hur det ska gå för alla desa olyckliga själar.

Boken är rakt igenom dyster men samtidigt ärlig i dess gestalter.
Betyg 4
2007-10-24 15:06
Jag ger den en stark fyra. En mycket gripande bok.
Betyg 4
2010-09-26 21:20
UNDERBAR. Precis min sorts bok. Massa människor som skildras på ett utförligt, men inte långrandigt sätt och som på ett eller annat sätt flätas samman. Oförutsägbar
Betyg 5
2013-03-20 22:52
Fänslande livsöden flätas samman med sorgen som gemensam nämnare. Ovanliga livfulla karaktärer som verkligen lyckas fånga min empati. En kort roman om det vi inte ser, om dem mitt i och i sammhällets utkant älskande.
Betyg 4
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Djungelrummet
 C. Möller
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist